Hardware — January 25, 2016 at 6:05 am

R & S Scope Rider: primul osciloscop portabil, pentru utilizări mobile, având performanțele unui instrument de laborator

by
RTH_47772_01_large
R&S Scope Rider

Rohde & Schwarz prezintă primul osciloscop portabil care atinge performanţele unui osciloscop de laborator de ȋnaltă clasă. R&S Scope Rider combină cinci instrumente într-un singur echipament compact, designul său robust făcându-l ideal atât pentru activităţi de instalare ȋn domeniul comunicaţiilor mobile cât și pentru lucrări de întreținere în teren. Instrumentul este dotat cu o intrare izolată și cu interfeţe de comunicații. Osciloscopul îndeplinește standardele CAT IV și poate realiza măsurători ȋn instalaţiile de joasă-tensiune de până la 600 V.

R&S Scope Rider de la Rohde & Schwarz este remarcabil atȃt în laborator cȃt și pe teren. Cu o rată de achiziție de 50.000 de eşantioane pe secundă, un convertor A/D pe 10 biți dezvoltat special de Rohde & Schwarz și o lățime de bandă maximă de 500 MHz pentru canalele de intrare analogice, acest osciloscop portabil surclasează detaşat instrumentele comparabile existente.

R&S Scope Rider integrează cinci funcții pentru a oferi un nivel de versatilitate maxim care nu se ȋntȃlneşte la nici un alt instrument din categoría sa. Echipamentul se bazează pe un osciloscop de înaltă performanță, ce are un sistem de trigherare digital de mare precizie, 33 funcții automate de măsurare, mască-test și un mod de lucru de tip diagramă XY. In plus, R&S Scope Rider poate funcționa ca: analizor logic cu opt canale digitale suplimentare, analizor de protocol cu capacităţi de trigherare și decodare, logger de date precum și ca multimetru digital. Această varietate de funcții face ca echipamentul sa poată realiza o gamă largă de tipuri de măsurători.

Osciloscopul portabil este primul instrument echipat cu un ecran capacitiv de mari dimensiuni,  permiţând astfel ca operarea sa să fie la fel de intuitivă ca în cazul unei simple tablete PC. De asemenea, este dotat cu butoane mari pentru a putea fi utilizat şi cu mănuși precum și cu un buton rotativ multifuncțional pentru ajustarea facilă a parametrilor. Utilizatorii pot citi uşor în orice moment rezultatele măsurătorilor, deoarece toate informațiile privind măsuratorile sunt afișate în mod explicit pe ecran.
Carcasa certificată IP51 a echipamentului asigură o operare sigură chiar si în cazul lucrului în medii adverse şi oferă protecţie ȋmpotriva riscurilor de mediu, cum ar fi praful sau apa care se poate scurge pe acesta. Osciloscopul portabil a trecut toate testele mecanice făcute în conformitate cu standardele militare.  Instrumentul complet izolat oferă maxim de siguranță și îndeplinește cerințele definite în IEC 61010-1 CAT IV până la 600 V și pentru CAT III până la 1000 V.

În plus față de cardul microSD, instrumentul este dotat cu porturi USB și Ethernet pentru stocarea facilă și transferul datelor rezultate ȋn urma măsurătorilor. R&S Scope Rider are, de asemenea, o interfață integrată WLAN. Aceasta poate fi configurată ca un hotspot permiţând controlul instrumentului de la distanţă prin intermediul unui smartphone, tabletă PC sau laptop. Pentru aceasta, este suficientă doar existenţa unui web-browser pe dispozitivul mobil, nefiind nevoie de software sau aplicații suplimentare.

Datorită autonomiei de lucru pe bateria încorporată de 4 ore cât şi a greutăţii reduse de numai 2.4kg, R&S Scope Rider oferă utilizatorilor un grad ridicat de flexibilitate atât în timpul operaţiilor  de instalare sau întreținere planificate cât și în intervenţii în situații de urgență. Noul osciloscop portabil pătrunde dincolo de domeniul tradiţional de aplicabilitate din ingineria electrică putând fi utilizat cu succes într-o arie largă de alte industrii. Tehnicienii și specialiștii pot utiliza osciloscopul portabil şi pentru a avea o înţelegere clară a stării diferitelor instalaţii electrice, ale sistemelor complexe sau a componentelor.

Echipamentul are o gama largă de aplicabilitate de la achiziția de date de măsurare în instalaţii industriale sau de producție, la repararea dispozitivelor de acționări electrice de la bordul navelor sau efectuarea analizei datelor rezultate în urma unui test drive la vehicule. R&S Scope Rider este mai bine adaptat la nevoile unor astfel de sarcini decȃt orice alt osciloscop din clasa sa.

R&S Scope Rider este disponibil ȋn două variante: cu patru canale sau cu două canale, acesta din urmă cu un multimetru digital, cu lățimi de bandă de 60 MHz, 100 MHz, 200 MHz, 350 MHz și 500 MHz. In momentul introducerii pe piață a echipamentului vor fi disponibile opţiuni de trigherare şi de decodare pentru I2C, SPI, UART, RS 232, RS 422 și RS-485.

R&S Scope Rider măreşte portofoliul de echipamente din gama Value Instruments, aceasta cuprinzând echipamente de măsură şi control de înaltă calitate la un preţ accesibil. R&S Scope Rider este disponibil atȃt direct la Rohde & Schwarz cît și la distribuitori sub denumirea de produse R&S RTH10xx.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi: http://www.2-minutes.com/

RS_Logo_cyan_rgb

Rohde & Schwarz Romania S.R.L.
Bd. Eroii Sanitari, nr. 89, Sector 5,
Tel / Fax: +40 21 411 20 13; +40 21 410 68 46
Email: rs-romania@rohde-schwarz.com
www.rohde-schwarz.com