Big Data&Analytics — February 2, 2016 at 7:19 pm

IBM lansează tehnologie software de stocare pentru Era Big Data

by

ibmIBM a prezentat un portofoliu de produse software de stocare care oferă eficienta îmbunătățită, permițând organizațiilor să acceseze și să proceseze orice tip de date, de pe orice dispozitiv de stocare, oriunde în lume.
Denumită Elastic Storage, tehnologia oferă performanță fără precedent și scalabilitate infinită, fiind capabilă să reducă costurile de stocare cu până la 90%, prin mutarea automată a datelor pe dispozitivul de stocare cel mai eficient din punct de vedere al performanței și costurilor.

Proiectate în Laboratoarele de Cercetare ale IBM, tehnologiile de ultimă generație permit companiilor să exploateze, nu doar să gestioneze, creșterea explozivă a datelor dintr-o varietate de surse: dispozitive, senzori, procese de business și rețele sociale. Noul software de stocare este proiectat pentru aplicațiile intensive de date, care necesită acces rapid la volumele mari de informații – de la procesarea datelor seismice, la risc management, analize financiare și cercetare științifică – pentru a genera cel mai bun răspuns în situațiile critice.

Elementele care stau la baza Elastic Storage au fost utilizate în cadrul competiției Jeopardy! dintre IBM Watson și doi câștigători anteriori ai show-ului. În cadrul acestei confruntări, IBM Watson a accesat 200 de milioane de pagini de date structurate și nestructurate – inclusiv întreaga enciclopedie Wikipedia. Prin utilizarea capabilităților Elastic Storage, aproximativ cinci terabytes de informații (sau 200 de milioane de pagini de date) au fost încărcate în memoria calculatorului în doar câteva minute.

Motivul principal pentru care aceste capabilități au fost integrate în sistemul IBM Watson îl constituie scalabilitatea sistemului, limitele arhitecturale care sunt capabile să parcurgă mii de “yottabytes.” Un yottabyte este echivalentul unui miliard de petabytes sau al unui centru de date de dimensiunea a unui milion de blocuri.

IBM Research a demonstrat faptul că Elastic Storage poate scana cu succes 10 miliarde de fișiere pe un singur cluster în doar 43 de minute – o demonstrație de tehnologie care se traduce în performanță de neegalat pentru clienții care analizează volume mari de date pentru a extrage perspective de business.

O componentă importantă a Elastic Storage este abilitatea de a muta în mod automat și inteligent datele în cel mai strategic și economic sistem de stocare disponibil.

În plus, software-ul dispune de criptare nativă și stergere securizată, care asigură faptul că datele au fost eliminate definitiv – pentru a fi în conformitate cu reglementările HIPAA și Sarbanes-Oxley. Prin sprijinul acordat de softwareul de management cloud OpenStack, Elastic Storage permite clienților să stocheze, gestioneze și acceseze datele din mediile cloud private, publice și hibride pentru a le putea partaja la nivel mondial. În plus, față de OpenStack Cinder și Swift access, Elastic Storage suportă și alte open API precum POSIX și Hadoop.