Big Data&Analytics — February 2, 2016 at 8:11 pm

Teradata® QueryGrid™ oferă clienților posibilitatea alegerii celor mai performante tehnologii analitice

by

teradata1Versiunea superioară a QueryGrid permite utilizarea diverselor distribuții de Hadoop, flexibilitate la nivel de arhitectură și capacitate analitică extinsă

În demersul de susținere a companiilor în obținerea de răspunsuri care necesită date din sisteme analitice disparate, Teradata, compania specializată în soluții de big data și aplicații marketing, a anunțat o extindere semnificativă a portofoliului cu șase noi tehnologii Teradata® QueryGrid™ care permit procesarea orchestrate si coordinate, in mod transparent pentru utilizator sau aplicație a datelor la nivelul întregului ecosistem analytic.

Mulțumită design-ului unic, Teradata QueryGrid exploatează puterea datelor, permite procesarea acestora în motoare analitice multiple si oferă capabilitati de transfer bidirectional intre platforme, sau, alternativ, procesare “push-down” in platforma sursă a datelor pentru o experiență analitică superioară s. Aceasta permite utilizatorilor de business să proceseze date complexe din sisteme eterogene fără să mute manual datele sau să învețe noi limbaje.

Animatie Teradata® QueryGrid
Teradata QueryGrid oferă clienților acces facil si transparent la date și procese analitice, indiferent de sistem, fără nevoia utilizării unor unelte speciale sau intervenția departamentului IT. Acest aspect este foarte important, cu precădere pe fondul extinderii utilizării tehnologiilor open source ca o componentă majoră a ecosistemelor analitice din intreprinderi.

„Un singur sistem nu poate gestiona volumul și diversitatea tipurilor de date si analize solicitate astăzi în mediul enterprise”, afirmă Hermann Wimmer, co-president, Teradata, și Director al Diviziei Data and Analytics. ” Teradata QueryGrid oferă companiilor acces simplu și rapid la toate datele și analizele si ajută a gasirea răspunsurilor la întrebările critice pentru business.”

Ca o etapă a extinderii capabilităților actuale ale QueryGrid, Teradata anunță QueryGrid pentru Teradata-to-MapR, Teradata-to-Cloudera Distribution pentru Hadoop, Aster-to-Cloudera Distribution pentru Hadoop precum și disponiblitatea globală a QueryGrid pentru Teradata-to-Teradata și support îmbogățit pentru platforma Teradata-to-Hortonworks. Complementar, Teradata a îmbogățit funcționalitățile platformei existente Teradata-to-Hortonworks și a stabilit data pentru lansarea noii versiuni a Teradata-to-MapR.

“Teradata QueryGrid va oferi clienților comuni o conexiune puternică între Teradata Database și MapR Distribution de Apache™ Hadoop®,” afirmă Steve Wooledge, VicePreședinte Product Marketing, MapR Technologies. “Organizațiile pot acum să beneficieze de un acces facil si transparent la informații pe baza celor mai apreciate produse din piata, atat ca distribuție de Hadoop cat si ca platformă de datawarehouse.”

Beneficiul combinării datelor și sistemelor analitice din platforme eterogene, fie că sunt produse proprietare sau open source, este valabil pentru orice verticală economică. Spre exemplu, o companie de producție dorește să se diferențiere față de competiție prin livrarea unui produs cu cel mai ridicat nivel de calitate și cea mai redusă rată a defecțiunilor. Pentru a crește calitatea, compania analizează date multistructurate, livrate in timp real de catre senzorii plasați pe produse aflate deja în uz, pe care le combină cu date din procesul de fabricație, date operaționale și informații de service. Aceste tipuri de date stau de cele mai multe ori în sisteme diferite. Teradata QueryGrid permite accesarea datelor și derularea unor procese analitice sofisticate pe date din toate aceste surse. Rezultatul permite analiștilor de business ai companiei în discuție să îmbunătățească tehnicile de producție, ceea ce duce la eliminarea defectiunilor și la creșterea vanzarilor.

„Clienții care folosesc Hadoop în combinație cu platformele Teradata și Aster, consideră că Teradata are viziunea cea mai coerenta si avansata pentru a susține scalabilitatea sistemelor analytice de categorie enterprise. Îmbunătățirile din QueryGrid nu doar că vor reduce restricțiile de a muta date între platforme dar și pe cele de a muta procese, cum ar fi extinderea funcționalităților analitice ale Aster, pentru a procesa date în cadrul bazelor de date Teradata” afirmă Richard Hackathorn, președinte și fondator al Bolder Technology.

Aceste patru tehnologii Teradata QueryGrid sunt astazi disponibile global: Teradata-to-Cloudera, Aster-to- Cloudera, Teradata-to-Teradata și Teradata-to-Hortonworks. Până la sfarșitul trimestrului doi, vor fi disponibile și tehnologiile Teradata-to-Aster și Teradata-to-MapR.