Business — February 3, 2016 at 11:35 am

Grupul Asseco SEE raportează o creștere de 12% a vânzărilor diviziei de Banking, în primul trimestru din 2015

by

vanzariGrupul Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE, ASEE), cu operațiuni și pe piața din România, a anunțat rezultatele financiare ale primului trimestru din 2015. Cifrele s-au îmbunătățit față de cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut, marcând un start pozitiv al companiei.

Raportul Grupului arată că valoarea veniturilor din vânzări, înregistrată după primele trei luni, a crescut la 23,8 milioane Euro, comparativ cu 23,7 milioane Euro înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Divizia de Payment a înregistrat un nivel record al vânzărilor de 8,9 milioane Euro, cu o creștere de 2 milioane Euro, adică 29% față de volumul înregistrat în primele trei luni din 2014. Creșterea a fost influențată în egală măsură de segmentele de Internet payment si plăți fizice. Vânzările diviziei de Banking au crescut de asemenea cu peste 0,7 milioane Euro (12%), totalizând 6,8 milioane Euro în primul trimestru din 2015.

Vânzările de soluții proprii au crescut cu 12%, de la 14 milioane Euro în 2014, la 15,7 milioane Euro în primul trimestru din 2015.

Profitul operațional (EBIT) s-a ridicat la 2,4 milioane Euro, reprezentând un avans de 24% față de aceeași perioadă a anului 2014, când a fost de 1,9 milioane Euro.

Profitul net al Grupului ASEE a crescut cu 17% față de anul precedent, atingând aproape 2 milioane Euro în trei luni de la începutul acestui an.

Grupul a raportat o profitabilitate în creștere cu 10% pentru primul trimestru din 2015.

pj-zdjecia-025“Acesta este al patrulea trimestru consecutiv când ASEE își îmbunătățește performanțele financiare, față de perioadele similare ale anilor trecuți. Rezultatele mai bune din primele trei luni ale anului 2015 se datorează creșterii volumului de afaceri și a profitabilității în divizia de Banking. În divizia de Payment s-a înregistrat de asemenea o creștere considerabilă a veniturilor și o îmbunătățire a rezultatelor”, a declarat Piotr Jeleński, Președinte al Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

Compania a anunțat o valoare a veniturilor de încasat din proiectele aflate în derulare pe 2015 de 75,9 milioane Euro, în creștere cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut.