Business — February 4, 2016 at 10:45 am

Asseco SEE și BRD Groupe Société Générale premiate la GALA eFinance 2015

by

În cadrul celei de-a XII-a ediții a Galei Premiilor e-Finance, companiile Asseco SEE și BRD Groupe Société Générale au fost premiate la categoria e-partnership, pentru lansarea în premieră, în 2014, a proiectului Cashless, care asigură clienţilor lanţului de restaurante McDonald’s din România posibilitatea de a plăti neasistaţi utilizând orice tip de card.

 

Dezvoltarea proiectului premiat, a început din dorința de a oferi clienților McDonald’s o nouă experiență de plată cu cardul și a obținerii unui timp de tranzacționare foarte scurt (sub 2 secunde și jumătate). La finalul anului 2014, se instalaseră deja peste 431 de terminale la care clienții McDonald’s puteau utiliza card-urile bancare, indiferent de tehnologia acestora: cu pistă magnetică, cu chip sau contactless. Utilizând această metodă de plată, cardurile clienților nu mai ajung în mâna casierului, clientul introducându-l singur în terminal, respectându-se în acest fel normele PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), iar tranzacția fiind una sigură, fără erori și fără intervenția casierului.

premiu-efinance_asee“Premiul acordat ne onorează cu atât mai mult cu cât impărțim podiumul cu una din cele mai mari bănci din Romania, BRD Groupe Societe Generale. Proiectul, pe lângă integrarea terminalelor cu casa de marcat și obținerea unui timp de tranzacționare foarte scurt pentru clienții restaurantelor McDonald’s, presupune și integrarea în sistemul băncii a soluției de management a terminalelor dezvoltată de Asseco SEE, precum si dezvoltarea si implementarea soluției de RKL (Remote Key Loading), ce permite încărcarea de la distanță a cheilor de criptare”, a declarat Carmen Petre, Payment Business Unit Sales Manager în cadrul Asseco SEE.

premiu-e-finance_brd“Conceperea și implementarea acestei soluții confirmă că BRD rămâne în avangarda inovării pe piața românească a plăților cu cardul. Profităm de această ocazie ca să mulțumim companiei McDonald’s pentru deschidere și de asemenea Asseco SEE pentru excelenta colaborare în cadrul acestui proiect”, a spus Emmanuel Rit, Directorul Departamentului de Sisteme Informatice al BRD Groupe Société Générale.

Gala Premiilor e-Finance este un eveniment organizat anual, în cadrul căruia se acordă recunoaștere companiilor, instituțiilor și nu în ultimul rând oamenilor care au demonstrat o implicare activă și rezultate măsurabile în domeniile IT&C și financiar bancar, în anul precedent.