Data Center / Storage — February 4, 2016 at 7:40 pm

IBM introduce arhitectura X6, optimizând serverele care au la bază arhitectura X86, destinate mediilor cloud şi analytics

by

 

ibmIBM a anunţat a şasea generaţie de arhitecturi enterprise X-Architecture pentru serverele System x şi PureSystems, oferind îmbunătăţiri industriale de top ale performanţei şi preţurilor sistemelor x86 pentru analytics şi cloud.

Clienţii adoptă rapid sisteme tip analytics pentru perspective de business mai bune şi transferă volumele de lucru critice, precum ERP, analytics şi baze de date, în cloud pentru eficienţă sporită şi costuri reduse, sistemele x86 fiind prima alegere pentru majoritatea. Arhitectura x86 reprezintă investiţiile continue ale IBM în cercetare & dezvoltare şi leadership industrial al sistemelor x86, fiind special concepută pentru a oferi noi niveluri de performanţă şi de rezilienţă pentru aplicaţiile enterprise. Pentru aplicaţiile care necesită memorie mare, X6 oferă de trei ori memoria scalabilă a concurenţilor prezenţi pe piaţă şi sisteme x86 pentru analytics şi cloud.

Arhitectura X6 este:
• Rapidă, având memorie de stocare eXFlash – un element industrial de top, stocare bazată pe DIMM oferind până la 12.8 terabytes de stocare flash ultra-rapidă aproape de procesor, crescând performanţa aplicaţiilor, oferind cea mai mică latenţă la scriere disponibilă, esenţială pentru aplicaţiile analytics. X6 oferă lantenţă semnificativ mai mică pentru operaţiunile bazelor de date, având ca rezultat o reducere a costurilor licenţelor prin reducerea costurilor de stocare sau eliminarea necesităţii de unităţi de stocare SAN/NAS;
• Agilă, cu un design modular, scalabil care suportă mai multe generaţii de procesoare – o altă premieră în industrie – fiind capabil să reducă costurile de achiziţie, cu până la 28% în comparaţie cu ofertele competiţiei. X6 oferă stabilitate şi flexibilitate pentru viitoarele dezvoltări tehnologice, permiţând utilizatorilor să se extindă acum şi să facă upgrade în viitor. Set-up-urile rapide şi modelele de configurare simplifică implementarea şi managementul ciclului de viaţă;
• Rezistenţă cu caracteristici care pot contribui la extinderea modelelor de livrare cloud pentru aplicaţii critice. Memorie şi stocare crescute a maşinii virtuale pentru a permite livrarea SaaS a aplicaţiilor. Sistemele autonome de mentenanţă CPU şi memoria maximizează uptime-ul aplicaţiei prin identificarea proactivă a potenţialelor defecţiuni, corectându-le. În plus, Upward Integration Modules pot ajuta la reducerea costurilor şi a complexităţii de administrare a sistemului, permiţând operatorilor să efectueze sarcinile de management prin intermediul unor instrumente de virtualizare.
Modele de servere suportate de această nouă arhitectură includ în prezent System x3850 X6 quad-socket, System x3950 X6 eight-socket şi Flex System x880 cu noduri de calcul scalabile. De asemenea, IBM introduce serverul de stocare System x3650 M4 BD, un server rack cu două socket-uri care suportă până la 14 unităţi de discuri şi până la 56 de terabytes de stocare de înaltă densitate – cel mai mare sistem disponibil. Acesta oferă performanţă cu 46% mai mare decât serverele anterioare IBM System x şi este ideal pentru sarcinile de lucru mari.

Noi soluţii pentru X6
Clienţii transferă aplicaţiile enterprise în cloud şi adoptă analytics pentru perspective de afaceri rapide, necesitând astfel soluţii integrate pentru implementare rapidă, eficienţă şi performanţă. Pentru a ajuta clienţii să atingă aceste rezultate, IBM anunţă noile soluţii ale arhitecturii X6 pentru analytics, baze de date şi implementări cloud, inclusiv IBM System x pentru DB2 cu BLU Acceleration pe tehnologie X6 pentru accelerarea proceselor de analytics, IBM System x Solution pentru SAP HANA pe tehnologie X6 pentru analytics şi System x Solution pentru Vmware vCloud Suite on X6 pentru capabilităţile infrastructură-ca-serviciu.

Noi sisteme de stocare pentru cloud şi analytics

IBM a anunţat disponibilitatea noului IBM FlashSystem 840. Noul sistem oferă o lăţime de bandă şi o performanţă aproape dublă – 1.1M IOPS – faţă de predecesorul său, FlashSystem 820 – fiind ideal pentru baze de date analitice, infrastructuri virtualizate, precum şi pentru medii cloud publice şi hibride. Suportând până la 48 de terabytes de capacitate utilizabilă într-o unitate 2U, toată gama Flash dispune de tehnologia IBM MicroLatency (mai puţin de 135 microsecunde), oferind posibilitatea organizaţiilor să obţină perspective din procesele de analiză a datelor în timp real. În plus, un nou management GUI – precum şi caracteristici optimizate ale centrelor de date, cum sunt componentele hot-swap şi încărcarea de coduri în paralel – permit instalare rapidă şi management simplificat.
De asemenea, IBM introduce soluţia FlashSystem Enterprise Solution, care reuneşte FlashSystem 840 şi tehnologia IBM Storage System SAN Volume Controller (SVC). Soluţia include o suită de caracteristici avansate de management al datelor, de la compresie în timp real, snapshots, thin provisioning, VAAI şi copii aware, până la virtualizare de stocare cu IBM Easy Tier.

Noi capabilităţi SDE pentru cloud
IBM consolidează portofoliul de software (SDE) prin introducerea IBM Platform Resource Scheduler pentru clienţii IBM SmartCloud privat şi hibrid care doresc să accelereze timpul de obţinere al rezultatelor, să îmbunătăţească flexibilitatea infrastructurii şi să reducă costurile de operare. IBM Platform Resource Scheduler oferă o arhitectură complet virtualizată, deschisă şi programabilă care asigură întreprinderilor avantajul de a profita de toate resursele IT disponibile – de la licenţele aplicaţiilor software, la banda de reţea disponibilă.
Integrat cu OpenStack, acest instrument dinamic de gestionare a resurselor oferă un set complet de funcţii inteligente, bazate pe politicile companiilor care alocă în mod automat resursele pentru sarcinile potrivite, echilibrează cererea volumelor de lucru cu alimentarea infrastructurii şi asigură respectarea reglementărilor, îmbunătăţind performanţa şi eficienţa generală a aplicaţiei. Totodată, arhitectura deschisă şi extensibilă permite întreprinderilor să reconfigureze uşor şi să adauge politici personalizate pentru a satisface nevoile de partajare şi de planificare.

Finanţare pentru cloud şi analytics

IBM Global Financing a anunţat noi oferte de finanţare pentru a ajunta clienţii să adopte rapid noi soluţii de cloud şi analytics, oferind o reducere a costurilor reprezentate de avans şi accelerarea vitezei de amortizare a investiţiei. Clienţii calificaţi pot obţine un leasing Fair Market Value pentru achiziţia de arhitecturi X6. Alte oferte anunţate, includ finanţare cu 0% dobândă şi plăţi amânate cu 90 de zile atunci când sunt achiziţionate IBM PureSystems, SDE sau tehnologii de stocare.
De asemenea, noua aplicaţie mobilă de finanţare permite Partenerilor IBM să încheie mai multe parteneriate cu clienţii, permiţându-le acestora din urmă să obţină finanţare pentru a implementa soluţii analytics, mobile computing, social business şi Smarter Planet.
IBM Systems and Technology Group oferă o gamă completă de oferte pentru implementări de cloud public, privat şi hibrid, care se integrează cu serviciile şi software-ul cloud al IBM. Portofoliul de sisteme include rack-uri IBM System x şi BladeCenter, NeXtScale, PureFlex, servere Power Systems şi System z, precum şi soluţii IBM Storage.