Business — February 4, 2016 at 10:55 am

IBM redefinește economia spațiilor de stocare cu un nou software

by

ibm-data-centric-systems-and-big-data-13În lume se generează cu mult peste 2.5 miliarde de gigabytes de date în fiecare zi (echivalentul a 250 de milioane de terenuri de fotbal pline cu cărți), ceea ce face necesare abordări complet noi privind calculul de înalta performanță.

Abordarea curentă a calculului performant presupune un model de date care să circule în mod repetat înainte și înapoi din spațiul de stocare și cel de procesare pentru a analiza și toate detaliile acestor date. Însă, această abordare devine de nesusținut odată cu asaltul Big Data din cauza cantității semnificative de timp și energie ce implică transferul volumelor  mari de date în mod frecvent. Practica obisnuită de a pune accent doar pe proiectarea microprocesoarelor mai rapide devine tot mai inacceptabilă deoarece infrastructura de calcul este dominată de transferul datelor și de managementul acestora.

IBM a lansat de curând IBM Spectrum Storage, un nou protofoliu software pentru sisteme de stocare date dezvoltate pentru a adresa incapacitatea spațiilor de stocare prin schimbarea economiei datelor cu un nivel de software inteligent. Noul software IBM pentru stocare creează o “amprentă a datelor” eficientă care stocheaza în mod dinamic fiecare octet de date la un cost optim, ajutând la maximizarea performanței și securităii.
IBM Spectrum Storage încorporează peste 700 de brevete și este proiectat pentru a ajuta clienții care vor să transforme modelul de business într-unul bazat pe platforme cloud hibride prin administrarea volumelor masive de date unde doresc , cum doresc, într-un mod rapid și ușor de la o singură interfață de management. Acest software sprijină clienții să mute volumele de date într-un loc potrivit, la momentul potrivit, de la memorii flash de stocare pentru acces rapid la bandă și platforme cloud pentru cel mai mic cost.

Pentru a accelera dezvoltarea de noi generații de software pentru stocare, IBM a anunțat deasemenea planuri de a investi peste 1 miliard de dolari în acest portofoliu de soluții software de stocare în următorii cinci ani. În urma acestei investiții, compania are ca obiectiv extinderea poziției de lider al tehnologiilor de stocare având în vedere recenta nominalizare, ca fiind numărul 1 în platformele de tipul software defined storage pentru primele trei trimestre ale anului 2014, de către IDC, firmă top de analiza a pieței in domeniu. Investiția se va concentra pe cercetare și dezvoltare de software pentru stocare pe platforme cloud, stocarea obiectelor și tehnologii open standard, inclusiv OpenStack.

O noua abordare este necesară pentru a ajuta clienții să adreseze costul și complexitatea determinate din creșterea extraordinară a volumelor de date. Modul tradițional de stocare este ineficient ăn lumea de astăzi, unde valoarea fiecărui set de date se schimbă tot timpul, IBM revoluționează modul de stocare cu ajutorul portofoliului software Spectrum Storage care ajută clienții să impulsioneze într-un mod mai eficient investițiile hardware pentru a extrage întreaga valoare de business a datelor.

Firma de analiză Gartner estimează ca până în anul 2019, 70% din gama produselor pentru stocare existente vor fi disponibile sub forma de versiuni “software only”. Și, până în 2020, între 70% și 80% din datele nestructurate vor fi depozitate în spații de stocare cu costuri de administrare reduse prin medii software defined storage. Pentru a beneficia de această oportunitate, IBM este prima companie din industrie care se angajează pe acest drum de a extrage inteligența din produsele hardware de stocare tradiționale permițând clienților să le utilizeze în orice formă – ca serviciu, ca appliance sau ca software.