Data Center / Storage — February 4, 2016 at 9:11 pm

Importanța unei culturi a datelor în companii

by

 

sqlMicrosoft lansează SQL Server 2014 în România și anunță un update semnificativ al platformei de date cu cea mai ridicată rată de utilizare din lume. Noile soluții facilitează o abordare completă a datelor, strategie care le permite companiilor să obțină o creștere cu 60% a veniturilor din valorizarea activelor de date, potrivit unui studiu realizat de către IDC pentru Microsoft.

Conform studiului IDC, companiile care valorifică potențialul big data pot obține venituri suplimentare de 1,6 triliarde de dolari la nivel global, în comparație cu organizațiile care nu fac acest lucru. Un astfel de rezultat este obținut prin utilizarea unor soluții inteligente care permit colectarea datelor din surse multiple și aplicarea unor noi instrumente de analiză pentru a genera insight-uri, disponibile tuturor oamenilor din organizații, la momentul potrivit1.

Companiile care intenționează să profite de această oportunitate de creștere au la dispoziție platforma și noile soluții de date ale Microsoft, între care:
SQL Server 2014. Ultima versiune a SQL Server, sistemul de baze de date cu cea mai largă utilizare în lume, livrează performanță în timp real cu tehnologii in-memory și capabilități de scalare în cloud și recuperare în caz de dezastru bazate pe Microsoft Azure;
Preview al Microsoft Azure Intelligent Systems Service
. Acest nou serviciu bazat pe Microsoft Azure poate fi folosit de către clienți pentru a explora scenarii bazate pe Internet of Things și permite în condiții sigure conectarea, managementul și utilizarea datelor provenind de la senzori și dispozitive, indiferent de sistemul de operare folosit;
Disponibilitatea generală a Analytics Platform System (APS). APS combină cele mai bune capabilități ale bazei de date SQL Server și ale tehnologiei Hadoop într-o ofertă „big data in a box” accesibilă ca preț.


img_7384Marius Filipaș, Server & Tools Business Lead, Microsoft România
: „Cu lansarea SQL Server 2014, noua platformă a Microsoft oferă capabilități pentru a conecta și a analiza datele, cu scopul de a facilita accesul la noi informații care să genereze decizii și acțiuni documentate, la nivel individual, în echipă sau organizații de orice dimensiune, la momentul potrivit. Clienții noștri dezvoltă astfel o cultură a datelor ce valorifică din plin capitalul uman și o creștere substanțială a performanței afacerii.”