Business — February 4, 2016 at 10:38 am

Inovaţiile cresc vânzările și profitul Bosch

by

1Conform cifrelor preliminare, Grupul Bosch a înregistrat la nivel mondial, în 2014, vânzări de 48,9 miliarde de euro, cu 6,2 la sută mai mult decât în anul precedent. După ajustarea cursului de schimb valutar, procentul a crescut la 7,2 la sută. 

Impactul negativ al evoluţiei cursului de schimb asupra rezultatelor vânzărilor a fost de aproape 500 de milioane de euro. Profitul furnizorului de tehnologie şi servicii a crescut, de asemenea, în 2014. Conform cifrelor preliminare, profitul operaţional (EBIT) al Grupului Bosch a fost de aproape trei miliarde de euro, cu o marjă de profit de circa 6,1 procente, cu aproape un punct procentual mai mare decât valoarea din 2013. 

În Europa, vânzările furnizorului de tehnologie şi servicii au crescut cu aproximativ 2 procente, în ciuda dificultăţilor economice din regiune.

Grupul Bosch avea 290.000 de angajaţi la nivel global la data de 31 decembrie 2014, cu 9.100 de persoane mai mult faţă de anul precedent.

În anii care urmează, Grupul Bosch doreşte să profite de oportunităţile de afaceri care vor apărea prin evoluţiile din domeniul conectivităţii, automatizării, electrificării şi eficienţei energetice, precum şi pe pieţele emergente.