Smart City — February 4, 2016 at 9:13 pm

Noi instrumente care pot dinamiza evolutia Orașelor Inteligente

by

 

Orașele Minneapolis, Minnesota și Montpellier, Franța colaboreaza cu IBM pentru a lua decizii bazate pe date cu scopul de a transforma rapid modul de furnizare al apei, transportului și managementul situațiilor de urgență. Acestea, cât și alte orase din lume, utilizează din ce în ce mai mult datele pentru a lua decizii mai bune și pentru a aloca resursele, cu scopul de a depista și răspunde provocărilor apărute în infrastructura orașului.

De la îmbunătățirea managementului traficului, la răspunsul rapid în caz de incidente, la utilizarea eficientă a canalelor de comunicare cu cetățenii și asigurarea resurselor naturale, datele și procesele de analiza oferă o nouă perspectivă pentru a crea orașe mai eficiente. Ca un rezultat al sustinerii procesului de creare a mii de Orașe Inteligente, IBM a izolat cele mai presante provocări, oferind o soluție pentru a ajuta municipalitatea să utilizeze BIG DATA și analytics prin intermediul cloud pentru a îmbunătăți economia și pentru a adresa problemele strategice, vitale pentru viitorul lor.

smarter-citiesDisponibilitatea a trei noi centre Smarter Cities bazate pe cloud pentru managementul transportului, al apei și al situațiilor de urgență servește ca o rampă de lansare pentru dezvoltare, permițând orașelor să înceapă rapid să utilizeze propriile date, precum și alte date publice, pentru a obține o nouă perspectivă asupra serviciilor sociale și pentru a îmbunătăți procesele de decizie ale liderilor orașului. Pentru cetățeni, acest lucru presupune acces extins la servicii, posibilitatea de a anticipa și de a răspunde diferitelor situații înainte ca acestea sa aibă un impact asupra activităților cotidiene ale oamenilor, oferind totodată un feedback mai bun.

De asemenea, IBM a anunțat o nouă platformă digitală pentru implicarea cetățenilor, numita People for Smarter Cities, pentru a oferi oamenilor, universităților și analiștilor din întreaga lume un loc pentru a împătăși idei și pentru a se implica în discuții publice despre cum se pot crea orașe mai inteligente.