Business — February 4, 2016 at 10:42 am

Rezultatele LENOVO depăşesc estimările

by

istock_000004065579smallLenovo Group a anunţat rezultate care depăşesc estimările mediului de afaceri pentru cel de-al treilea trimestru fiscal încheiat la 31 decembrie 2014, arătând o creştere importantă a segmentului de PC-uri şi o integrare rapidă a investiţiilor realizate în diviziile Motorola Mobility (Motorola) şi IBM System x, x86 server (System x). Venitul trimestrial s-a ridicat la 14,1 miliarde de dolari, în creştere cu 31% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. 

Venitul bancar brut înainte de deducerea cheltuielilor realizate cu fuziuni şi achiziţii a ajuns în trimestrul al treilea la 348 milioane de dolari, în creştere cu 8% faţă de perioada similară a anului trecut. Cheltuielile contabile non-operaţionale realizate pentru fuziuni şi achiziţii au totalizat 74 milioane de dolari şi au inclus taxe precum amortizarea activelor intangibile şi dobânda pentru biletele la ordin realizate pentru investiţiile realizate cu Motorola şi System x. Incluzând aceste cheltuieli, venitul înainte de plata taxelor a ajuns la 274 milioane de dolari, redus cu 15% comparativ cu perioada similară din anul fiscal anterior. Totodată, venitul net înregistrat în al treilea trimestru fiscal a fost de 253 milioane de dolari, în scădere cu 5%, în timp ce venitul net înainte de deducerea cheltuielilor bancare pentru investiţiile în fuziuni şi achiziţii a fost de 327 milioane de dolari, în creştere cu 23%.

Segmentul PC-urilor, care reprezintă core business pentru Lenovo, rămâne în continuare puternic pe măsură ce se diversifică prin înglobarea business-urilor Motorola şi System x. Echilibrarea veniturilor este în acest moment un punct forte pentru Lenovo: în prezent, PC-urile contribuie cu 65% la veniturile companie, dispozitivele mobile aduc 24%, iar segmentul Enterprise aduce 9% din veniturile totale. În urmă cu un an, PC-urile reprezentau 81% din veniturile Lenovo.