Business — February 4, 2016 at 11:01 am

Schneider Electric infiinteaza un centru de excelenta in Columbia

by

semnare-acord-schneider-electric-ministerul-educatiei-franta-etitcSchneider Electric a încheiat un parteneriat cu Ministerul francez pentru Educaţie Naţională, Învăţământ Superior şi Cercetare şi Şcoala Tehnologică „Instituto Tecnico central” din Columbia (ETITC) pentru înfiinţarea unui centru de excelenţă în Bogota care să contribuie la dezvoltarea cunoştinţelor şi competenţelor din sectorul energiei. Acordul a fost semnat la începutul acestui an la sediul Ministerului francez, în cadrul unei ceremonii la care au participat Jose Gregorio Contreras Fernandez – rectorul ETITC, Geneviève Fioraso – secretarul de stat francez pentru Învăţământ Superior şi Cercetare şi Gilles Vermot Desroches – Vicepreşedinte Senior pentru Sustenabilitate în cadrul Schneider Electric şi Director General al Fundaţiei Schneider Electric.

Prin intermediul Fundaţiei şi al programului de acces la energie BipBop, Schneider Electric a iniţiat un demers concret de sprijinire a trainingul vocaţional în diferite ţări. În Columbia, Schneider Electric a stabilit deja un parteneriat cu Serviciul Naţional de Ucenicie (SENA) şi cu Direcţia de Relaţii Europene şi Internaţionale şi de Cooperare a Ministerului francez pentru Educaţie Naţională (DREIC) pentru a actualiza programele de training în linie cu necesităţile reale din piaţă. Succesul acestei colaborări a permis dezvoltarea centrului de training din Bogota şi a pavat drumul către un plan naţional de acţiune pentru a extinde proiectele şi în alte oraşe din ţară.

Centrul de excelenţă va fi amenajat într-o locaţie pusă la dispoziţie de ETITC. Ministerul francez pentru Educaţie Naţională, Învăţământ Superior şi Cercetare va asigura expertiza tehnică şi pedagogică, delegând în Columbia un profesor francez. De asemenea, Schneider Electric va oferi training pentru personalul pedagogic din centrul de excelenţă şi va furniza echipamentele, soluţiile şi resursele de training necesare.

Acest parteneriat este una dintre măsurile implementate de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa pentru a crea o reţea de centre de excelenţă pentru training tehnic, cu următoarele obiective:
– Sprijinirea ETITC în a deveni o universitate tehnologică;
– Dezvoltarea competenţelor comunităţii academice ETITC în domeniul managementului energiei şi al automatizării proceselor industriale;
– Elaborarea unei analize complete şi punerea în funcţiune a programelor şi laboratoarelor ETITC dedicate trainingului în sectorul energiei;
– Asigurarea pregătirii universitare în domeniul managementului energiei şi al automatizării proceselor industriale;
– Reunirea resurselor şi experienţei necesare pentru a actualiza competenţele şi cunoştinţele profesionale ale personalului pedagogic şi ale studenţilor în sectorul energiei electrice, în special prin dezvoltarea unor noi abordări tehnologice şi metodologii de training, precum şi modernizarea unităţilor de training;
– Actualizarea programelor de training din regiune;
– Facilitarea accesului la aceste programe de training pentru tinerii dezavantajaţi din diferite comunităţi.

Prin acest acord, Ministerul francez pentru Educaţie Naţională, Învăţământ Superior şi Cercetare, Şcoala Tehnologică “Instituto Tecnico Central” şi Schneider Electric îşi confirmă angajamentul de a promova cooperarea academică, ştiinţifică şi tehnologică prin împărtăşirea experienţelor.