Bizpoint — February 4, 2016 at 7:08 pm

SMART ALLIANCE – “Innovation Technology Cluster” un concept inovator in piata de IT&C din Romania

by

 

indexIn data de 23 Septembrie, sub sloganul “WHAT IS NEXT”, a debutat in varianta on-line CLUSTERUL SMART ALLIANCE, o asociere ambitioasa intre mai multe companii mici si mijlocii din domeniul IT&C, cu un concept inovator si obiective indraznete.

SMART ALLIANCE – “Innovation Technology Cluster”
reprezinta un cumul de experiente multiple, consolidate pe mai multe paliere de lucru, acoperind solutii complexe care pornesc de la optimizare si management procese de afaceri, servicii pentru infrastructuri IT, servicii integrate si complete hardware, software si marketing digital, automatizari industriale, consultanta si training IT.

gabi1Gabriel Munteanu, președintele Smart Alliance: Vrem să creăm o alternativă a pieței de integrare în sectorul IT&C. Clusterul Smart Alliance are ca scop să pună la un loc diverse lucruri, plecând de la resurse de know-how. Mare parte, ca direcție, se axează pe Research și Development, pentru că toată lumea are tendința să aducă un suflu nou. Am adus în cluster companii care sunt de nișă, complementare, care au suflet, gândesc și fac lucrurile cu pasiune.

Printre membrii fondatori se afla si compania Safetech, lider pe piața securității informației din România, care oferă experiență și expertiză în ceea ce privește: tehnica de atac și de apărare în domeniul cibernetic, analiza amenințărilor și a vulnerabilităților existente/potențiale, evaluarea riscurilor și a impactului de business, consultanță în vederea asigurării confidentialității, integrității și disponibilității informațiilor, implementarea soluțiilor necesare în vederea realizării unui nivel optim de securitate care să mentină un business sănătos pe termen lung și susține programe de training în domeniul securitătii informatiei.

victor-gansac-dg-safetech,,Am fondat compania Safetech în urmă cu 4 ani, alături de alți 2 experți în securitatea informației și tehnologia informației pentru a ajuta companiile să identifice vulnerabilitățile, să le elimine și astfel, să devină mai puternice.
Smart Alliance este o altă pârghie care ne ajută să ne îndeplinim misiunea. Ne dorim să construim împreună awarness în domeniul securității și să furnizăm soluții puternice de securitate care să-i ajute pe membrii clusterului și pe clienții lor să-și protejeze mai bine informațiile companiei. Printre membrii clusterului se numără mulți dezvoltatori de software iar securitatea este o componentă pe care ar trebui să o aibe în vedere încă din etapa de design a unui produs. De asemenea, ne dorim să construim alături de membrii clusterului pachete de soluții integrate în domeniul IT și să investim împreună în inovație,”
declară Victor Gânsac, Managing Director al Safetech.

Clusterul SMART ALLIANCE este o platforma multidimensionala de consultanta, design, implementare, mentenanta si suport pentru utilizatori cu operare „in cloud” sau „on premises”, ce isi propune sa regandeasca si sa creeze un mediu de afaceri bazat pe etica si transparenta in piata de IT din Romania.

Cele 20 de companii membre Smart Alliance deruleaza in prezent, proiecte in mai bine de 20 de locatii din intreaga lume, direct sau in regim de outsourcing, intre care: Australia, Austria, Belgia, Canada, Egipt, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, India, Iran, Irlanda, Italia, Libia, Luxemburg, Maroc, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Slovacia, SUA, Suedia, Turcia, UAE, UK si Ungaria.

Misiunea SMART ALLIANCE este de a crea valoare in mod direct pentru toate partile interesate, iar acest lucru se regaseste in strategia pe termen mediu si lung, strategie ce a inclus inca din etapa de proiectare un set de obiective de a caror indeplinire vor beneficia atat mediul de afaceri si domeniul profesional cat si viitorii profesionisti din domeniul IT, mediul academic si institutiile de invatamant partenere.

Principalele obiective pe termen mediu si lung ale clusterului sunt, intre altele: atragerea/accesarea de fonduri europene pentru membrii săi, cat mai ales pentru clienții finali; lansarea ACADEMIEI SMART ALLIANCE – primul concept de învățământ dual in IT-ul romanesc; promovarea clusterului/ membrilor prin inovație tehnologica si de proces; componenta sociala – implicare activa in Industria IT – companii, autorități, angajați; participarea la propunerile legislative pentru dezvoltarea organica a industriei IT din Romania prin legi specifice si axe coerente de finanțare europeana dedicate Industriei IT si Beneficiarilor finali din toate industriile; participarea la licitații si proiecte de anvergura – o noua alternativa pe Piața IT din Romania pentru clienții Enterprise si Autorități Publice; participarea in colaborare cu alte clustere inovative din UE la proiecte de inovare de anvergura; obținerea de oferte personalizate pentru servicii suport necesare tuturor membrilor (telecom, medicale, financiare), cat si pentru distribuția de hardware si software prin realizarea de parteneriate puternice si transparente cu producătorii de tehnologie de nivel mondial si companiile de distribuție locale; Crearea unui mediu etic si inovativ pentru angajații tuturor membrilor clusterului – apartenenta la o comunitate IT, un angajat va fi parte a unei entități mai mari, parte a unui Cluster, asemănător unei companii multinaționale care poate oferi in timp beneficii similare, dar păstrând un mediu de lucru Antreprenorial in aceeași măsură, un mediu deschis spre creativitate, inovare si flexibilitate”

Evenimentul de lansare care a avut loc la Hotel Intercontinental, a reunit intr-un cadru inovativ si informal membri ai comunitatii IT din Romania, universitati, institutii financiare, institute de cercetare si autoritati publice pentru a beneficia de cele mai noi tendinte in piata IT&C.