Agricultura&FMCG — February 6, 2016 at 5:09 pm

Noul TVA poate fi implementat cu ușurință în contabilitatea firmelor din industria alimentară

by

Noua cotă de TVA de 9% a intrat în vigoare. Aceasta e aplicată pentru alimente, inclusiv băuturi (cu excepţia băuturilor alcoolice) destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor.

Firmele pot adopta noul sistem de plată a taxei pe valoare adăugată (TVA) cu ajutorul Componentei de Management Financiar – Contabil – care face parte din pachetul informatic integrat SIVECO Applications 2020 Project:Cloud.

alexandru_mihail_technicalleader_siveco
Alexandru Mihail, Technical Leader SIVECO Applications

Alexandru Mihail, Technical Leader SIVECO Applications în cadrul SIVECO România, declară: “Sistemul informatic de management al afacerilor SIVECO Applications 2020 poate fi ușor adaptat și, ca urmare, implementarea TVA se va face foarte repede de orice client. Practic, situaţiile de raportare contabilă sunt deja pregătite pentru această modificare și pentru iminentele modificări ce vor urma. Faptul că acest sistem este 100% românesc și urmărește modificările legislative, aliniindu-se flexibil şi intuitiv la acestea, vine în ajutorul firmelor care au ales sau vor alege să-l folosească, uşurând perioada de acomodare necesară personalului specializat”.

Componenta de Management Financiar – Contabil are o construcţie modularã, care permite culegerea datelor în mod simplu şi introducerea unică a informaţiei în sistem. Din punct de vedere arhitectural, profitând de conceptele teoretice şi soluţiile practice ale tehnologiei Oracle, sistemul corespunde standardelor internaţionale de organizare şi conducere.

Componenta de Management Financiar – Contabil asigură un control unitar al fluxului financiar al documentelor primare și o evidenţă financiar-contabilă completă la nivel sintetic şi analitic. În orice moment, pot fi simulate operaţiile de închidere de lună şi pot fi tipărite automat documentele de informare şi sinteză cerute de legislaţia în vigoare.

Componenta de Management Financiar – Contabil are o arhitectură scalabilă, pe mai multe niveluri, asigurând urmărirea performanţelor oricărei activităţi economice. Modulul interacţionează cu toate celelalte componente ale sistemului, prin fluxuri complexe de lucru. Orice informaţie valorică rezultată din activităţile de business este reflectată imediată în componenta de Management Financiar – Contabil.