Studii — February 7, 2016 at 6:13 pm

35% din tot conținutul TV și video este vizionat acum la cerere

by

ericsson-tv-media-report-2015-1Cea mai nouă ediție a studiului Ericsson ConsumerLab TV & Media analizează modul în care serviciile dedicate conținutului video la cerere sunt din ce în ce mai populare, contribuind la schimbarea obiceiurilor de vizionare TV și video ale consumatorilor.

Aceștia petrec acum 6 ore pe săptămână urmărind seriale TV, emisiuni și filme la cerere, timp care s-a dublat din 2011 până acum. Luând în considerare conținutul video înregistrat și descărcat, peste 35% din conținutul TV și video este vizionat acum la cerere.

În același timp, platformele dedicate conținutului generat de utilizatori contribuie la creșterea numărului de consumatori care accesează conținut TV și video online. 1 din 10 consumatori urmăresc YouTube mai mult de 3 ore pe zi, iar 1 din 3 consumatori consideră că este foarte important să poată accesa altfel de conținut și pe televizorul din casă. În plus, studiul arată că vizibilitatea din ce în ce mai mare a platformelor de tip YouTube a dus și la o creștere în popularitate a conținutului video de tip educativ și didactic, consumatorii vizionând astfel de conținut timp de 74 de minute pe săptămână.