Data Center / Storage — February 7, 2016 at 4:30 pm

Adoptarea soluțiilor în Cloud aduce reducerea costurilor pentru companiile medii europene

by

infografic-adoptarea-solutiilor-in-cloudUn studiu realizat în rândul a 670 de manageri IT din 10 țări, arată principalele tendințe despre adoptarea tehnologiilor în cloud de către companiile medii (cu 100 până la 500 de angajați).

Potrivit datelor, companiile europene medii au reușit să își diminueze costurile cu mai mult de 25% după implementarea unei soluții în Cloud, spre deosebire de perioada în care utilizau o soluție on premise. Această rată a ajuns chiar și la 50% pentru o companie din cinci. Cu toate acestea, implementarea soluțiilor ERP în Cloud are încă o rată diminuată de adopție comparativ cu alte servicii.

Aproximativ 9 companii medii din 10 (87%) utilizează în prezent o soluție în Cloud, iar în România ponderea acestora ajunge la 75%. Rata actuală de adopție a soluțiilor în Cloud are o creștere accelerată, având în vedere că patru companii din cinci (78%) au implementat acest tip de serviciu în ultimii doi ani.

În ciuda popularității în creștere, Cloud-ul nu este încă omniprezent, soluțiile ERP arătând o oarecare întârziere comparativ cu alte servicii. În prezent, doar 20% dintre companii utilizează o soluție ERP în Cloud, în vreme ce ponderea acestora în România este de 16%. Cu toate acestea, studiul sugerează că vom asista la inversarea acestor proporții, deoarece 60% dintre companiile care nu au făcut încă acest pas analizează adoptarea unei soluții ERP în Cloud, iar 55% mizează pe mobilitatea oferită de un astfel de serviciu.

Migrarea către soluțiile ERP în Cloud este motivată de reducerea costurilor (50%), îmbunătățirea eficacității (40%), obținerea unui avantaj strategic (32%) și dezvoltarea mai rapidă (31%). De cealalată parte, principalele motive care reduc rata de adopție sunt securitatea și confidențialitatea datelor (57%), reticenţele datorate neînțelegerii modului de funcționare (23%) și costurile asociate de transfer (20%).

Studiu: Sage