Data Center / Storage — February 7, 2016 at 3:23 pm

Dell extinde portofoliul de stocare date

by

 Dell a lansat câteva noi oferte de stocare date, proiectate să ajute companiile şi organizaţiile să-şi adapteze şi scaleze în mod eficient din punct de vedere al costurilor centrele de date pentru a ţine pasul cu creşterea continuă a cerinţelor IT. Abordarea Dell de tip “pregătit pentru viitor” faţă de dezvoltarea soluţiilor IT continuă să adreseze atât metode curente cât şi metode noi de gestionare a creşterilor masive de volume de date, prin anunţarea unei noi serii de echipamente de tip array de nivel entry, a unor echipamente de stocare dense arrays cu performanţe mai mari, a unor capabilităţi software îmbunătăţite şi a unor noi aplicaţii SDS.

dell_scv2000
Dell Storage Scv2000

Prin introducerea seriei Storage Scv2000, Dell oferă clienţilor echipamente de stocare de tip array la nivel entry, beneficiind de acelaşi management comun şi de câteva din caracteristicile esenţiale ale echipamentelor de tip array Dell DC Series de nivel mai mare. Noua serie SCv2000 oferă cele mai bune performanţe şi cel mai ridicat grad de protecţie din clasa ei de echipamente, dispunând de protecţie integrată a datelor pentru sprijinirea proiectelor specializate, a mediilor de testare şi de baze de date, sau în vederea simplei consolidări a stocării de date. Extinderea software-ului Dell Storage Centre la echipamentele array de nivel entry permite clienţilor standardizarea pe o platformă comună, ajutându-i să economisească timp, costuri de management şi suprasarcini operaţionale.

Inspirată de utilizatori, seria Dell Storage SCv2000 exemplifică strategia Dell de extindere a accesului clienţilor la capabilităţi de stocare date tipice pentru niveluri mai ridicate de echipamente. Începând de la preţul aproximativ de 14.000 USD per echipament tip array, noua serie se lansează prin trei modele sprijinite de trei opţiuni de extindere şi oferă clienţilor: performanţe ridicate la preţ accesibil, protecţie integrată a datelor și flexibilitate viitoare cu Storage Centre.

dell-ps
Dell Storage PS6610

Noua serie Dell Storage PS6610 de echipamente tip array din clasa enterprise reprezintă tot ce este mai nou în materie de performanţe şi capacităţi mari pentru echipamentele Dell tip array, bazate pe iSCSI, detinate pieţei mijlocii. Noile echipamente cu controller dual integrează îmbunătăţiri substanţiale – capacitate de 3,5 ori mai mare şi performanţe de până la şapte ori mai mari – faţă de generaţia anterioară de echipamente array Dell EqualLogic PS6510, pentru a ajuta clienţii să stocheze mai multe date, pe care să le acceseze mai rapid.

Echipamentele din seria PS6610, care oferă configuraţii de flash hibrid şi hard disk, suportă aplicaţii critice pentru afaceri şi sunt ideale pentru clienţii cu cerinţe mari de depozitare a datelor. Ele combină puterea 10 Gigabit Ethernet (GbE) cu stocarea densă, astfel oferind capabilitatea de a suporta o capacitate de jumătate de petabyte într-un singur array 5U. Beneficiind de densitate, memorie şi performanţe mult îmbunătăţite, echipamentele au nevoie de un spaţiu mai mic pentru a satisface cerinţele în creştere ale clienţilor legate de date.

Noile echipamente suportă o gamă largă de clienţi, în special pe aceia care necesită stocare date de mare performanţă, mare capacitate şi grad ridicat de scalabilitate în scopul extinderii unui SAN din seria EqualLogic/PS, al înlocuirii unei infrastructuri de stocare date existente sau a instalării uneia noi. Seria PS6610 este perfectă pentru organizaţii care sunt în căutare de caracteristici de stocare date avansate, în cadrul unui array dens, uşor de gestionat şi optimizat pentru consolidarea încărcărilor de lucru, cum este cazul cu aplicaţiile ERP, arhivarea mail-ului şi bazele de date SQL, dar şi pentru stocarea datelor în arhive în scopul suportării unor depozite mari de date, aşa cum este cazul în domeniul înregistrărilor medicale, al datelor financiare şi al supravegherii video.

Echipamentele sunt livrate cu Dell EqualLogic PS Series Array Software 8.0, care furnizează noi caracteristici de economisire a spaţiului, cum ar fi compresia instantaneelor şi a replicilor. Noul software suportă medii virtuale cu integrare avansată VMware vSphere Virtual Volumes, ce permite ca echipamentele să fie gestionate pe baza unei maşini virtuale (VM) în loc de gestionarea per volum sau LUN. Clienţii curenţi, cu un contract de suport valabil, pot descărca cel mai nou software fără costuri suplimentare.

PowerVault MD3060e Storage Array
Dell EqualLogic PS Series Array Software 8.0

De asemenea, Dell anunţă Dell Storage with Microsoft Storage Spaces, o soluţie nouă, testată şi validată, proiectată pentru a suporta capabilităţile SDS de la Microsoft pe serverele Dell de clasă enterprise şi pe echipamentele hardware de stocare date cu ataşare directă. Aceste soluţii dispun de acelaşi grad ridicat de rigoare a validării şi completează eforturile depuse de Dell împreună cu Microsoft pentru furnizarea sistemului Cloud Platform. Noile soluţii Scale-Out File Server (SOFS), disponibile în cinci configuraţii, sprijină clienţii care caută o abordare de stocare date de tip SDS şi virtualizată pentru diverse încărcări de lucru, incluzând instalări de cloud privat, virtual desktop infrastructure (VDI) şi medii SQL şi Hyper-V.

Suportul pentru soluţia Dell include dimensionare de performanţe şi capacitate, acoperire de la un capăt la celălalt, instalare şi suport on-going de sistem. Noua soluţie permite clienţilor să înceapă cu capacităţi mici şi să efectueze scalări până la capacităţi de peste un petabyte de stocare brută, pe măsura creşterii nevoilor lor de afaceri. Dell Storage with Microsoft Storage Spaces se alătură celui mai vast portofoliu de soluţii SDS din industrie, bazate pe relaţii cheie existente între Dell şi vendori de frunte din industria SDS.

Disponibilitate:
– Echipamentele Dell Storage SCv2000 sunt disponibile la nivel global
– Echipamentele Dell Storage PS6610 şi Dell EqualLogic PS Series Array Software 8.0 vor fi disponibile la nivel global din trimestrul trei.
– Dell Storage with Microsoft Storage Spaces va fi disponibilă la nivel global din iunie anul curent.