Enterprise Software — February 7, 2016 at 8:36 am

Documenta DMS se extinde pe piața externă și își dublează vânzările

by

Conform datelor financiare înregistrate la jumătatea exercițiului financiar 2015, INFRASOFT, producătorul român al Documenta DMS – soluție software de management al documentelor și automatizare a proceselor interne de lucru ale companiilor private și organizațiilor publice, a înregistrat o creștere cu 100% în prima jumătate a anului 2015.

infrasoft_documenta

Documenta DMS este o aplicație prin care companiile își administrează, automatizează și controlează fluxul de informații și documente, începând de la contactul cu clienții și furnizorii și până la arhivarea contractelor, proiectelor și a documentelor financiar-contabile, astfel încât folosirea hârtiilor în formă tipărită să se reducă la minimum.
Creșterea are la bază doi factori importanți în direcțiile de business adoptate de companie: majorarea vânzărilor pe piața internă și creșterea exporturilor.

Pe plan intern, Documenta DMS a devenit una dintre primele opțiuni atât pentru companii medii, mari și multinaționale din zona privată, cât și pentru organismele administrației publice locale și centrale, prin prisma adaptării complete la legislația aplicabilă în România privind arhivarea electronică, semnatura electronică și regulamentele Arhivelor Naționale.

Alegerea Documenta DMS este de asemenea bazată pe un set atent de analize cost – calitate – beneficii. Deși concurează cu alte produse de top din SUA sau Germania, Documenta DMS reușește să se impună și câștigă încrederea unor companii de renume pe piața românească.
infrasoft_manager_03
“Documenta începe să își arate potențialul și să își probeze calitățile la companii de cel mai înalt nivel. După ce companii ca Saint-Gobain sau DHL au ales produsul Documenta DMS, acesta va fi un semnal clar și pentru alte companii și organizații private și publice medii, mari și foarte mari referitoare la faptul că un produs românesc este perfect adaptat și optimizat pentru ele, fiind o alternativă serioasă, cost-effective, la produsele de import.
În plus, Documenta DMS beneficiază de avantajele ce decurg dintr-un suport local și adaptare completă, naturală, la legislația și particularitățile din România.
Nu în ultimul rând, Documenta are avantajul unui cost semnificativ mai mic comparativ cu produsele de import, atât pe zona de licențiere cât și pe zona de implementare și suport.
Mai rezervăm câteva surprize plăcute în ceea ce privește companiile și organizațiile private și publice medii, mari, naționale și internaționale cu care suntem în discuții avansate privind demararea implementărilor.”
a declarat Adrian Bărcuțean, CEO Infrasoft.

La dublarea veniturilor au contribuit și vânzările pe piața externă. Focalizată pe Europa, echipa Infrasoft a intrat pe piețele din Turcia și Germania, unde Documenta DMS a primit aprecierile unor companii de top în distribuția de software.

“Pe plan extern ne bucurăm de succesul înregistrat în Turcia și Germania și, în continuare, ne concentrăm să atragem și alte oportunități. De curând am demarat implementările pentru una din primele 5 companii Telecom din Europa.
O altă zonă în care am inceput să distribuim Documenta este Africa. Astfel, ne poziționăm pe o linie ascendentă de creștere continuă a numărului de parteneri Documenta pentru distribuție și implementare.
Partenerii beneficiază de suportul nostru constant atât în ceea ce privește materialele și campaniile de marketing, instruirile remote și on-site pentru membrii echipei lor, cât și suport și asistență în implementările pentru clienții finali.
Distribuitorii naționali și internaționali Documenta DMS beneficiază de condiții financiare foarte avantajoase, numărul acestora fiind în creștere. Acest lucru este în conformitate cu strategia noastră pe termen lung de a ne poziționa ca un furnizor de licențe și suport pentru Documenta și nu ca un jucător sau competitor direct în proiectele de implementare”
, a mai declarat Adrian Bărcuțean.

Infrasoft este o companie românească cu capital privat 100%, jucător important în România în domeniul soluţiilor de stocare, arhivare, procesare şi management (date şi documente), având mai mult de 10 de ani de experienţă pe piaţa românească. Infrasoft are 35 de angajați, iar în a doua jumătate a lui 2015 se pregătește pentru încă 25 de angajări noi.
Aplicația de management al documentelor – Documenta DMS – acoperă necesitățile legate de întregul ciclu de viață al unui document din momentul în care este generat sau intră în organizație prin poștă sau email și până la stocarea și arhivarea acestuia.
Soluția este disponibilă atât On-Premise (cu instalare pe infrastructura beneficiarului), cât și As-A–Service (cu abonament lunar în data center acreditat pentru arhivare electronică legală).
Documenta este o soluție care crește semnificativ productivitatea muncii în cadrul companiei, cu un ROI avantajos pentru finanțele organizației.