Enterprise Software — February 7, 2016 at 9:40 am

Logistic Solutions se adauga in portofoliul RBC

by

logiqRBC Logistic Solutions are un portofoliu impresionant, cu implementari de succes ale solutiei de gestiune a depozitelor in numeroase proiecte. Compania ofera un sistem complet de management al depozitelor, alcatuit dintr-un software complex, echipamente performante si servicii la cele mai inalte standarde de calitate. Punctul forte al RBC Logistic Solutions este asigurarea unui pachet complet de servicii – un sistem de management IT care ofera utilizatorilor posibilitatea de a urmari activitatile specifice din depozit si de a controla stocurile in timp real, ce poarta numele de LogIQ.

Implementarea solutiei proprii RBC pentru gestiunea depozitelor ofera beneficii multiple, printre care enumeram: reducerea costurilor de administrare a depozitelor, maximizarea capacitatii de depozitare, cresterea eficientei depozitului, aprovizionarea fara intârzieri a liniilor de productie, managementul si planificarea productiei, trasabilitatea totala, definirea optima a locatiilor de depozitare, reducerea si optimizarea rutelor, rotatia corecta a stocurilor, acuratetea inventarului, livrarea la timp a comenzilor finale, scaderea costurilor de livrare, reducerea timpilor de inventariere, optimizarea resurselor umane, precum si realizarea de rapoarte multiple si indicatori de performanta complecsi. Incepând cu aceasta luna, s-a implementat un sistem de trasabilitate marca RBC pentru 3D-Est, o companie care activeaza in sectorul constructiilor mecanice si al liniilor de sudura automatizate. Intreg ciclul productiv se desfasoara pe o suprafata de 3500 m², cuprinde utilaje de ultima generatie, fiind in masura sa realizeze activitati de frezare, strunjire, rectificare, debitare cu oxigaz si plasma, vopsire, brunare.

Suprafata este structurata pe trei zone de activitate: zona destinata proceselor de debitare, lacatuserie si sudura ocupa o suprafata de 1000 m²; cea destinata proceselor de prelucrare – 1500 m²; cea destinata montajului – 1000 m². Compania isi desfasoara activitatea, in principal, in sectorul auto, fiind specializata in realizarea liniilor de sudura, dar nu numai: se executa, de asemenea, dispozitive de prindere a elementelor din tabla, ansambluri sudate executate dupa desen sau in functie de cererea clientului. 3d-Est e o companie care respecta cu strictete certificatul T.U.V. si foloseste un sistem intern de control, caracterizat prin reperabilitatea produsului, pentru a asigura calitate si eficienta maxime.

In cadrul fluxului de productie, piesele sunt prelucrate pe baza unei fise de prelucrare care poate contine operatiuni dintr-o lista predefinita. Pentru fiecare operatiune exista unul sau mai multe utilaje la care piesele sunt prelucrate. Odata finalizate, piesele si fisa tehnica sunt mutate in urmatorul punct de prelucrare, mutarile facându-se cu ajutorul paletilor. In cadrul aplicatiei de trasabilitate RBC exista posibilitatea ca, pentru fiecare piesa, sa existe o persoana autorizata care sa defineasca fluxul de operatiuni. Odata ce se defineste lista de operatiuni pentru o schita, in sistem este generat un cod unic pentru piesa respectiva. Evident, acesta este legat de piesa si prin numarul de comanda, pentru a avea o vedere de ansamblu asupra tuturor componentelor dintr-o comanda, la un moment dat.

Sistemul permite, odata ce sunt setate operatiunile pe flux, introducerea numarului de comanda pentru piesa. Se genereaza o eticheta cu cod de bare care contine identificatorul unic al piesei si toate datele aferente. Pe masura ce piesa trece de la un utilizator si utilaj la urmatorul, prin scanarea de inceput si de sfârsit al codurilor de bare aferente celor 3 (piesa/schita, utilizator, utilaj) se cunoaste in permanenta (in timp real) unde se afla fiecare piesa si in ce stadiu este.

Pentru mai multe informatii despre implementarea acestei solutii, va rugam sa ne scrieti la sales@rbc.com.ro sau marketing@rbc.com.ro si sa ne sunati la +40 (21) 233 25 00; +40 (21) 232 40 50/52.