Securitate — February 7, 2016 at 7:01 pm

Lumension® Patch Manager DeskTop plug‐in, o soluție de patching pentru mediile Microsoft® System Center Configuration Manager(SCCM)

by

banner-image-engineeringUtilizatorii cer ca toate aplicațiile terțe să fie instalate pe sistemele lor pentru a-și asigura productivitatea – aplicații ca Adobe Reader, Java JRE și navigatoare web cum ar fi Chrome și/sau Firefox. Însă o dată cu aceste aplicații apar și vulnerabilitățile – datele recente arată că peste 75% din totalul vulnerabilitățlor sistemelor provin de la aceste aplicații terțe. Nu e de mirare că 61% din administratorii IT care au răspuns raportului ”State of Endpoint” realizat în 2015, de către Institutul Ponemom, au declarat că cel mai mare și mai des întâlnit risc cu care se confruntă este actualizarea curentă a aplicaților terțe.

Astăzi este aproape imposibil să nu auzim sau să nu citim despre multitudinea de soluții care oferă securitate prin scanarea sistemelor din rețea din punct de vedere a al aplicării patch ‐urilor și fix‐urilor, sau soluții care automatizează aplicarea patch-urilor. Nu demult a fost lansată Lumension® Patch Manager DeskTop plug‐in, o soluție de patching pentru mediileMicrosoft® System Center Configuration Manager(SCCM).

Lumension® Patch Manager DeskTop (LPMDT) este parte a soluției Lumension® for Microsoft® System Center, împreună cu Lumension® Patch Manager DataCenter. Aceste două soluții fac din Lumension singura companie care oferă patch management de la data center la desktop.

Lumension® Patch Manager DeskTop este singurul plug-in proiectat exclusiv pentru mediile System Center care automatizează download-ul, importul, publicarea și sincronizarea patch-urilor pentru a oferi o mai mare eficiență și eficacitate patch-urilor. Actualizările sunt sincronizate direct în Software Library, fluidizarea procesului de patching este efectuată cu ajutorul fluxurilor de lucru de implementare existente și a automatizării Powershell – toate fără a solicita gestionare suplimentară. Folosind – tehnologia Patch – Smart™ – în curs de brevetare, Lumension® Patch Manager DeskTop permite administratorilor System Center să aplice cu ușurință patch-uri pentru cele mai comune aplicații terțe pe sistemele Windows.

Tehnologia Patch-Smart™

Tehnologia Patch-Smart™ utilizată de Lumension® Patch Manager DeskTop plug-in oferă siguranța că update-urile pentru aplicațile terțe sunt instalate corect de prima dată. Această tehnologie dezvoltată de Lumension normalizează procesul de instalare a diverselor aplicații pentru a oferi administratorilor System Center o experiență ”consistentă” a instalării patch-urilor.

Când și cum este disponibilă soluția?

Lumension® Patch Manager DeskTop plug-in este disponibilă din 03 februarie 2015, informații suplimentare puteți obține de la distribuitorul autorizat Lumension în România, Romsym Data – www.romsym.ro.

Potențiali clienți: Se pot înregistra pentru versiunea trial a Lumension® Patch Manager DeskTop plug-in pe site-ul producăorului –www.lumension.com. Această versiune trial include conținutul Adobe®, pe care administratorii îl pot testa în mediile lor Microsoft® System Center.

Clienți existenți: Clienții cu o licență LPMDT activă pot descărca Lumension® Patch Manager DeskTop plug-in fără costuri adițonale accesând Lumension Customer Portal.