Expert IT — February 7, 2016 at 1:24 pm

Mitul biroului fără hârtie: se întâmplă sau nu?

by

Biroul fara hartii a fost anuntat inca din anii ‘70 de renumitul futurolog Alvin Toffler. Privim la date si incercam sa intelegem daca se intampla sau nu cu adevarat.

de Felix Enescu

felix1

Cum am petrecut 2015 contribuind la protectia mediului

In 2015 ne-am vazut de treaba noastra, sau mai precis de treaba clientilor nostri. O buna parte dintre solutiile livrate au contribuit la o lume cu mai multi copaci si mai putine dosare:

– O solutie de electronic banking pentru Procredit Bank, care elimina nevoia de a tipari extrase de cont.
– O solutie de contract management pentru Fastbrainz, care automatizeaza complet complexul lor management de contract.
– Solutii de automatizare a proceselor de afaceri pentru departamentul financiar al Procredit Bank.

Privind in 2016, probabil ca vom elimina cateva sute de kilograme, poate chiar tone de documente, in acelasi timp in care clientii nostril vor face mai mult, cu acelasi numar de angajati.

Biroul fara hartii-istoria se scrie sub ochii nostri

Biroul fara hartii a fost prognozat inca din anii ‘70 de catre cunoscutul futurolog Alvin Toffler. Numeroase companii au mizat pe aceasta versiune oferind produse precum Document Management, copiatoare, scannere, certificate de semnatura digitala, s.a. Altii au spus ca biroul fara hartie e un mit, ca nu se va intampla niciodata.

Datele arata ca volumul de hartie utilizat este in scadere, in ciuda cresterii volumului informatiilor. Amazon vinde mai multa carte digitala decat carte tiparita. Se intampla sub ochii nostril.

Fii parte a acestui trend modificand procesele pentru a elimina hartia: salveaza copacii, salveaza timp, bani, spatiu pretios.

Descarca infograficul de la Bonitasoft: “The legend of paperless office” pentru o reprezentare grafica a fenomenului: http://consult.blue/bonita/legend_of_the_paperless_office.pdf
Descarcarea nu presupune inscriere sau oferirea de informatii de contact.