Studii — February 7, 2016 at 6:21 pm

Peste jumatate dintre romanii cu internet citesc bloguri

by

blogMai mult de jumatate (58%) dintre romanii utilizatori de internet, cu varsta de peste 16 ani, citesc bloguri, potrivit unui studiu realizat de compania iSense Solutions. Dintre acestia, cei mai fideli cititori sunt tinerii, care afirma ca blogurile ii ajuta sa fie informati si le influenteaza parerile despre produse sau fenomene sociale.

Cele mai citite bloguri in randul romanilor sunt cele generaliste (16%), urmate de cele culinare (11%) si de cele de fashion/lifestyle/beauty (10%). Categoriile de bloguri preferate depind, insa, de sexul sau varsta cititorilor.

„Studiul nostru confirma asteptarile. Femeile sunt mai interesate de blogurile culinare (17%) si de de cele despre fashion/lifestyle/beauty (17%) intr-un procent mai mare decat barbatii (5%, respectiv 2%), in timp ce blogurile jurnalistilor si cele IT sunt accesate mai degraba de catre barbati (13%, respectiv 8%, fata de 6%, respectiv 2% femei)”, explica Traian Nastase, Managing Partner iSense Solutions.

Desi blogurile sunt citite in special de catre persoane cu studii superioare, doar 16% dintre cititori sunt in totalitate de acord ca articolele pe care le urmaresc sunt de calitate.

„De asemenea, studiul arata ca femeile recunosc intr-o proportie semnificativ mai mare decat barbatii (46% fata de 35%) atunci cand un blogger incearca sa promoveze un produs sau un brand”
, adauga Andrei Canda, Managing Partner iSense Solutions.