Financiar-Bancar — February 7, 2016 at 8:49 am

SIVECO Applications, aplicație informatică actualizată potrivit prevederilor noului cod fiscal

by

istock_000022200278largeDe la 1 ianuarie 2016, Codul fiscal aduce schimbări importante în contabilitatea firmelor

Firmele pot adopta noul sistem de plată a taxei pe valoare adăugată (TVA) valabil de la 1 ianuarie 2016 cu ajutorul aplicaţiei informatice integrateSIVECO Applications de la SIVECO Romania. Întregul mecanism al aplicației de înregistrare și raportare TVA are în spate un microsistem dinamic ce lasă loc oricăror modificări legislative.

„Putem spune că aplicația noastră este adaptată la legislația românească aflată într-o permanentă schimbare. Vreau să-i felicit pe clienții aplicației SIVECO Applications pentru alegerea făcută, alegere care îi va ajuta să implementeze rapid noile prevederi ale codului fiscal, în speță reducerea cotei TVA de la 24% la 20%”
, a declarat Alexandru Mihail, director tehnic SIVECO Applications.

Componenta de Management Financiar – Contabil asigură un control complet şi unitar al fluxului financiar aferent documentelor primare, o evidenţă financiar-contabilă completă la nivel sintetic şi analitic. În orice moment, pot fi simulate operaţiile de închidere de lună, şi sunt tipărite automat documentele de informare şi sinteză cerute de legislaţia în vigoare.

Componenta de Management Financiar – Contabil are o arhitectură scalabilă, pe mai multe niveluri (n-tier). Aceasta este parte a nucleului pachetului SIVECO Applications, asigurând urmărirea performanţelor oricărei activităţi economice. Modulul interacţionează cu toate celelalte componente ale sistemului, prin fluxuri complexe de lucru. Practic, orice informaţie valorică rezultată din activităţile de business are reflectare imediată în componenta de Management Financiar – Contabil.