Retail / Horeca — February 7, 2016 at 3:34 pm

Supravegherea video creste eficienţa magazinelor retail

by

imagine-1Introducerea supravegherii video de reţea a revoluţionat modul în care proprietarii află rapid informaţii de la distanţă despre stocuri, servicii şi angajaţi, sistemul având bineînţeles şi funcţie de detectare a fraudelor. Per total, supravegherea video oferă un nou set de instrumente care poate conduce la o îmbunătăţire rapidă şi sigură a serviciilor operaţionale ale companiilor.

Unul dintre marile avantaje ale folosirii unui sistem de supraveghere video în mediul retail este că poate creşte substanţial cifra de afaceri a companiei. Cu ajutorul imaginilor oferite de camerele video, managerul poate identifica rapid care sunt orele de vârf ale fiecărei zile, putând astfel îmbunătăţi planificarea prezenţei angajaţilor.

De asemenea, cu ajutorul informaţiilor detaliate oferite de camere, managerii pot lua decizii corecte cu privire la aranjamentul produselor sau poziţionarea rafturilor, în funcţie de observarea zonelor de interes ale clienţilor. Şi toate acestea fără să fie nevoie ca persoana de decizie să se afle în locaţie. Sistemul de supraveghere poate fi accesat de oriunde, oricând, prin intermediul unei soluţii software securizate. Astfel, reducerea numărului de vizite la magazin se traduce printr-o eficientizare a timpului scurs până la luarea unei decizii în funcţie de observările făcute.
Mai mult, sistemele digitale dedicate mediului retail au reuşit să rezolve o problemă majoră. Majoritatea sistemelor de supraveghere analogice nu permit detecţia actelor criminale şi nu pot trimite alerte personalului de securitate. Astfel, este necesar ca o persoană să monitorizeze în permanenţă imaginile live sau să caute ulterior în înregistrări. Această soluţie implică costuri adiţionale, şi, în plus, studiile internaţionale arată că, în medie, o persoană îşi pierde concentrarea dacă urmăreşte acelaşi ecran timp de 20 de minute. Soluţiile permit trimiterea de alerte automate personalului de securitate sau indivizilor desemnaţi imediat ce o infracţiune este detectată. De exemplu, dacă o persoană neautorizată intră într-o zonă dedicată doar personalului angajat, sistemul de securitate Axis va trimite personalului de securitate o alarmă perimetrală.
Sistemele de securitate îşi dovedesc utilitatea şi în punctele de intrare/ieşire. Prin amplasarea de camere pentru supravegherea punctelor de acces, personalul de securitate poate avea la dispoziţie imagini detaliate cu fiecare persoană care intră în magazin. Cu cât rezoluţia camerei este mai mare, cu atât identificarea se face mai uşor.

wdfwdpurple_nvHard disk-urile dedicate supravegherii video integrează o serie de capabilităţi şi componente unice. În supravegherea video nu este recomandată folosirea hard disk-urilor tradiţionale de desktop. Acestea au fost dezvoltate pentru a fi folosite zilnic pentru o perioadă limitată de aproximativ 8 ore. În plus, nu sunt fiabile în medii în care nivelul de temperatură şi vibraţii este ridicat. Aceşti factori pot influenţa eficienţa unui sistem de supraveghere, care operează 24/7.
Seria WD Purple reprezintă cel mai nou tip de produs din linia Color of Choice, produsă de compania Western Digital. Disponibile în două variante, WD Purple şi WD Purple NV, unităţile de stocare sunt dedicate special configuraţiilor de supraveghere şi pot funcţiona fără probleme 24/7. Acestea sunt construite pentru a funcţiona în parametri optimi chiar şi în condiţii ridicate de temperatură, asigurând un playback video de calitate.
Unitatea WD Purple este recomandată pentru sistemele de securitate cu maxim 8 bay-uri şi este optimizată pentru lucrul cu 32 de camere HD. Iar unităţile WD Purple NV pot funcţiona cu până la 64 de camere şi pot fi integrate în configuraţii cu un număr mai mare de bay-uri. Una dintre cele mai importante specificaţii ale ambelor modele este consumul redus de energie. Această caracteristică este crucială în mediile de supraveghere, care funcţionează fără întrerupere. Hard disk-ul WD Purple folosește tehnologia proprietară IntelliSeek care calculează vitezele optime pentru a limita consumul de energie și pentru a reduce zgomotul și vibrațiile. Când investești într-un hard disk pentru supraveghere video premium, îți faci probleme mai puțin și te bucuri de avantaje o perioadă mai lungă de timp.