Enterprise Software — February 7, 2016 at 9:13 am

Un nou sistem de etichetare, marca Bizerba, la Smithfield Romania

by

smithfieldSmithfield Prod detine in prezent cel mai modern abator din Romania, cu o capacitate de abatorizare de 600 de capete pe ora. Pe termen lung, obiectivele companiei sunt revitalizarea industriei carnii de porc autohtone si furnizarea catre piata interna de carne proaspata de porc, de cea mai buna calitate. Un motiv de mandrie este faptul ca, in ultimii ani, Smithfield Prod a produs anual aproximativ 30% din carcasele clasificate in Romania si a procesat intregul efectiv de porcine provenit de la Fermele Smithfield, porci crescuti local, in judetele Timis si Arad.

De curand, RBC a implementat pentru Smithfield primul echipament de etichetare GLM-I de la Bizerba, in configuratia GLM-I 150 2T2B cu LDI (aplicator de etichete) si banda aditionala (necesara pentru montarea unui scanner, de tip imager). La aceasta configuratie a fost conectat, pentru a ajuta la aplicarea etichetei de total, un sistem de dividare, TU100, tot de la Bizerba.

Intregul sistem are menirea de eficientiza activitatea companiei in zona de etichetare, in felul urmator: echipamentul de etichetare este 2T2B, ceea ce presupune faptul ca are 2 capete de printare de sus si doua capete de printare de jos. In acest fel se face repartizarea codurilor PLU (stabilite de Federatia Internationala pentru Standardul Produselor), ce necesita layout-uri de etichete diferite. Dupa fiecare schimbare de cod PLU, ce are layout de eticheta diferit, operatorul nu este nevoit sa opreasca aparatul pentru schimbarea rolelor cu etichete.

Sistemul de scanare permite verificarea produsului existent in caserola. Pentru caserolele deja etichetate pe partea de jos sau ce urmeaza a fi etichetate, sistemul de scanare verifica compatibilitatea etichetei de bottom cu eticheta de top. In acest fel se elimina eroarea de a avea etichete (sus si jos) cu informatii diferite (coduri PLU diferite).

Sistemul de dividare permite separarea caserolelor in functie de totalul ales, la numarul de caserole. Se elimina astfel riscul alocarii etichetei de total altor caserole. Functia mai importanta a dividerulu este faptul ca masina (care este in flux continuu) nu opreste benzile atunci cand termina o cutie (asteptand ca operatorul sa ridice eticheta).