Smart City — February 8, 2016 at 12:02 pm

Allied Telesis a fost numit Lead Partner 2015 în Smart Cities Council

by

Allied Telesis, furnizor global de soluţii securizate IP/Ethernet de comutare date şi lider industrial în instalarea de reţele IP Triple Play, a devenit Lead Partner în cadrul Smart Cities Council (SCC), o organizaţie de lideri care consiliază municipalităţi asupra modalităţilor de modernizare pe măsura creşterii populaţiilor, prin actualizarea infrastructurii îmbătrânite cu tehnologii şi soluţii inovatoare.

banner-smartcities-en

Pe măsură ce populaţia se extinde pe întreg cuprinsul planetei şi continuă tendinţa de concentrare în zone urbane, apar noi provocări legate de îmbunătăţirea condiţiilor zilnice de trai în oraşe. SCC are în vedere o lume în care tehnologia digitală şi proiectarea inteligentă sunt antrenate pentru crearea de oraşe inteligente, sustenabile, cu condiţii înalte de trai şi locuri de muncă de calitate, astfel promovând traiul, sustenabilitatea şi plăcerea de a munci în astfel de aglomerări urbane.

Allied Telesis se bucură de un istoric îndelungat de ajutorare a oraşelor în implementarea viziunilor legate de operaţiuni interconectate, mai inteligente, la nivelul unui întreg oraş. Prin folosirea produselor rezistente de comutare date şi a serviciilor sofisticate de monitorizare reţele oferite de companie, oraşele de pe întreaga planetă au instalat camere video IP şi au transformat spitalele şi gospodăriile în locuri unde se trăieşte mai bine şi mai inteligent. Soluţiile wireless de la Allied Telesis permit tehnologiilor bazate pe celule interconectate să acopere absolut orice, de la mici afaceri la locaţii de afaceri de amploare cu lăţimi de bandă şi servicii excepţionale.

Philip Yim, senior vice president, Global R&D Program Management, Allied Telesis
, declară: “Ne găsim la debutul unei revoluţii Smart Gigabit Cities pe cuprinsul întregii planete. Oraşele care permit oamenilor să comunice cu viteze Gigabit prin reţele wireline şi wireless sunt bine poziţionate ca să atragă cei mai buni şi mai străluciţi lideri de afaceri, în acelaşi timp permiţînd prosperitatea economică. Internet of Things (IoT) şi Smart Gigabit Cities sunt termeni sinonimi şi reprezintă aspecte cheie ale oricărui proces de revitalizare a oraşelor.”

Mai mult decât atât, municipalităţile din grupul Smart Gigabit Cities care instalează soluţii integrate de siguranţă de la Allied Telesis sunt capabile să-şi servească şi protejeze comunităţile prin integrarea unei mulţimi de tipuri de senzori, care furnizează o reprezentare geospaţială a zonei instalate, astfel ducând operaţiunile unei municipalităţi la un nivel nou de eficienţă şi siguranţă. Prin folosirea soluţiilor Allied Telesis EtherGRID™, dezvoltatorii urbani pot integra pe deplin datele istorice despre operaţiunile desfăşurate în oraş cu informaţii de la senzori, pot obţine o imagine în timp real a evenimentelor curente şi pot utiliza metode avansate de analiză spaţială. Aceste capabilităţi înzestrează dezvoltatorii urbani şi managerii de oraşe cu instrumentele necesare pentru a duce planificarea urbană şi actul de decizie la un nou nivel de eficacitate.