Business — February 8, 2016 at 12:00 pm

ANIS are o nouă strategie pentru Romanian Software Index (RSI)

by

anisProiectul inițiat și coordonat de ANIS face parte din strategia asociației de promovare a exporturilor de produse software și servicii

ANIS lansează înscrierile pentru cea de-a 3-a ediție a Romanian Software Index – www.softwareindex.ro, proiect care are ca obiectiv să sprijine promovarea la export a companiilor românești de produse software și servicii.

„ANIS primește constant cereri de oferte sau oportunități de proiecte din partea unor companii străine interesate de parteneriate cu companii românești. Am început Romanian Software Index ca un instrument de promovare pentru membrii ANIS în acest context – și știm că acest instrument a funcționat”, spune Valerica Dragomir, Director executiv ANIS.

„Ceea ce ne propunem acum este să repoziționăm RSI ca pe un canal care reunește cât mai multe companii românești de software, o platformă la care să aibă acces toți acești potențiali clienți”, explică Valerica Dragomir.

Romanian Software Index se adresează exclusiv unei audiențe de business, cu scopul de a crește expunerea și oportunitățile comerciale directe pentru companiile românești pe piața internațională.

Platforma online www.softwareindex.ro va parcurge mai multe etape de dezvoltare pe parcursul anului 2015 pentru a deveni principala modalitate de promovare a companiilor locale de software, atât pentru produse, cât și pentru servicii.

Versiunea tipărită a indexului va avea un format compact, potrivit pentru canalele de promovare clasice și va fi publicată anual, în primul trimestru.

RSI va fi în continuare distribuit în cadrul evenimentelor organizate de ANIS și partenere, către ambasadele României din piețele-țintă și către camerele de comerț bilaterale și asociațiile omoloage din străinătate, dar și către birourile comerciale din România ale ambasadelor străine pe a căror piață companiile românești au interese de afaceri.

Pentru mai multe informații despre înregistrare: www.softwareindex.ro/how-to-register