Mobilitate — February 8, 2016 at 7:23 am

Crește cererea de soluții de business pentru smartphone și tabletă

by

 

entersoft_1Conform unui sondaj realizat la nivel regional asupra folosirii aplicațiilor mobile în mediul de afaceri, mai mult de 8o% dintre cei intervievați au considerat că astfel de platforme îi ajută să fie mai eficienți în activitatea zilnică, crescându-le productivitatea chiar și de 5 ori.

Tendința se manifestă și în România mai ales la nivelul managerilor care doresc să fie la curent permanent cu evoluția afacerilor pe care le gestionează.
Un manager poate avea la distanță de un touch informații despre comenzile dintr-o zi, despre cashflow-u companiei sau despre câți clienți au vizitat cei din echipa de vânzări. De cealaltă parte, echipa operațională are la dispoziție o unealtă prin care își pot crește de 3-4 ori sau chiar mai mult viteza de executare a acțiunilor recurente.

Majoritatea ar alege un software complex pentru telefon sau tabletă pentru a reduce costurile și a majora productivitatea, dar ar fi foarte atenți la siguranța informațiilor transmise. Chestionarul a fost realizat în perioada februarie – martie 2015, pe un eșantion de peste 100 de companii din 5 regiuni.

Companiile care folosesc soluții mobile își pot gestiona activitatea de aproximativ cinci ori mai repede decât cele care nu folosesc astfel de aplicații. Mai mult, adoptarea unor astfel de soluții mobile oferă posibilitatea companiilor de a adapta investiția totală la nevoile curente ale companiei și să plătești exact serviciul pe care îl folosești.

Pentru managerii cu un program încărcat, ideea de mobilitate devine o necesitate, iar beneficiile folosirii unei soluții mobile integrate sunt evidente: investiții inițiale reduse, productivitate și flexibilitate crescută, satisfacerea nevoilor clienților în timp real, îmbunătățirea proceselor de achiziție, gestiune, producție sau financiare.

Sursa: Entersoft