Mobilitate — February 8, 2016 at 7:11 am

Două Ultraportabile mai ușoare ca aerul: LaVie Z

by

 

lenovo-laviez_360_black_transparent_winLenovo și NEC Personal Computers (NECP) au anunțat două noi PC-uri mobile, ambele cântărind mai puțin decât o sticlă de apă. Lenovo LaVie Z HZ550 câștigă titlul de cel mai ușor laptop PC de 13 inch, cantarind doar 0.78 Kg, în timp ce Lenovo LaVie Z HZ750 poate fi numit cel mai ușor laptop convertibil de 13 inch din lume, la doar 0.92Kg.

LaVie Z HZ750 nu doar dă consumatorilor un nou nivel de flexibilitate cu balamaua de 360 de grade inventată de Lenovo pentru familia de convertibile YOGA. LaVie Z lucrează în modul Laptop sau poate fi rotit 360 de grade în modul Tabletă pentru o utilizare cu un grad mai mare de interactivitate.

Ambele dispozitive sunt primele produse Lenovo NECP disponibile în afara Japoniei, rezultate în urma fuzionării cu NEC încă din 2011.

Nu doar ușoare, ambele modele LaVie Z sunt foarte subțiri, măsurând doar 16.9 mm. Ambele dispozitive au o construcție specială din Magneziu și Litiu (Mg-Li)3, iar capacul dorsal este dotat, de asemnea, cu un înveliș realizat din Magneziu și Litiu. Materialele sunt cu 50 de procente mai ușoare decât aluminiul, însă puternice precum orice aliaj greu din Magneziu. Modelul HZ750 are un touch screen încorporat care utilizează o peliculă specială, în locul ecranului de sticlă.

Modelele LaVin au un touch screen de 13.3 inch, care pot veni, opțional, cu WQHD pentru imagini clare, iar modelul HZ750 este dotat cu până la cea de-a cincea generație de procesoare Intel® Core i7™, excelentă pentru a rula programe și aplicații în același timp. De asemenea, LaVie au instalate Microsoft Windows 8.1 Update pentru maximă productivitate, dispozitive de stocare de date rapide SSD de 128 GB și o baterie care ține toată ziua. Ultraportabilele LaVie sunt excelente atât pentru muncă, dar și pentru joacă, și sunt un companion excelent pentru toată ziua.