Business — February 8, 2016 at 12:21 pm

Schneider Electric, in programul ONU de promovare a egalitatii de gen

by

schneider-electricSchneider Electric a fost selectata de catre UN Women, entitatea ONU pentru egalitate de gen si emanciparea femeilor, sa se alature grupului pilot HeForShe IMPACT 10×10×10. Aceasta decizie vine la scurt timp dupa ce Schneider Electric a obtinut premiul Leadership Award 2015 pentru actiunile sale de promovare a egalitatii de gen, parte a Principiilor de Emancipare a Femeilor redactate de UN Women si Global Compact.

HeForShe este o miscare de solidaritate initiata de UN Women cu misiunea de a incuraja barbatii sa sustina schimbarile care favorizeaza diversitatea si drepturile femeilor. Obiectivul general al HeForShe este sa mobilizeze un milliard de barbati, pana in septembrie 2015, pentru a ajuta comunitatile din toata lumea sa dezvolte programe sustenabile dedicate promovarii egalitatii de gen.

Angajamentele Schneider Electric ca membru al HeForShe IMPACT 10×10×10, pana la finalul anului 2017, sunt urmatoarele:
• Cresterea reprezentarii femeilor in organizatie – 40% in cazul noilor manageri si tehnicieni recrutati (in comparatie cu 29% in prezent) si 35% in cazul pozitiilor cheie;
• Implementarea unui proces echitabil de salarizare la nivel global, acoperind 85% dintre angajatii Grupului;
• Implicarea liderilor din Grup din intreaga lume si crearea unui corp de guvernare, dedicat acestui program.

Angajamentul Schneider Electric de a sustine egalitatea de gen si de a oferi oportunitati egale angajatilor sai este vizibil si la nivel local, subsidiara din Romania remarcandu-se printr-o proportie de 38% a femeilor in cadrul organizatiei si de 55% in echipa de management.