Securitate — February 8, 2016 at 7:04 am

Un oraş mai sigur, pentru tine şi familia ta

by

 

securitate220.000 de metri pătraţi, supravegheaţi cu o singură cameră

Fie că este vorba despre un oraş mare sau unul de provincie cu doar câteva mii de locuitori, zilnic siguranţa şi securitatea oamenilor este pusă sub semnul întrebării. Criminalitatea stradală rămâne din păcate un fenomen des întâlnit în România, în ciuda faptului că numărul infracţiunilor comise în anul 2014 a scăzut semnificativ comparativ cu anul 2013.

Securitatea oamenilor a fost şi rămâne una dintre principalele responsabilităţi ale autorităţilor, sentimentul de siguranţă fiind unul dintre drepturile cele mai de preţ ale oricărui cetăţean.

camera-supraghereDar, pe măsură ce populaţia urbană creşte şi oraşele devin mult prea populate, creşte şi riscul apariţiei tâlhăriilor sau a criminalităţii stradale. În acest moment, majoritatea oraşelor din România trec prin tot felul de schimbări, iar în acest context crearea unui oraş cu adevărat sigur devine din ce în ce mai greu de realizat fără mijloace tehnologice.

O soluţie pentru a creşte gradul de securitate a unui oraş o reprezintă implementarea unui sistem de supraveghere digital. Odată instalat, autorităţile pot urmări în orice moment ce se întâmplă în toate colţurile oraşului şi pot acţiona confom legii dacă se detectează o infracţiune. Echipamentele de supraveghere pot funcţiona precum nişte senzori care oferă în timp real informaţii ce pot proteja cetăţenii şi proprietăţile, reduce acţiunile de vandalism, costurile de reparaţie şi investigaţiile poliţiei prin oferirea unor imagini clare şi detaliate.

Soluţie de stocare dedicată supravegherii video

hddUn element-cheie al sistemelor de supraveghere este reprezentat de soluția de stocare folosită – de fapt, această componentă poate fi decisivă în ceea ce privește eficiența întregului sistem.

Unitatea de stocare poate face diferența dintre surprinderea şi înregistrarea unei fapte penale sau nu. Hard disk-urile clasice nu sunt dezvoltate pentru a fi folosite în sisteme care funcţionează 24/7. Acestea generează prea multă căldură, fapt care poate afecta durata de viață a unităţii și, de asemenea, ciclurile de citire/ scriere. Mai mult, există probabilitatea ca un hard disk de calculator desktop să nu poată înregistra mai multe transmisiuni HD sau Full HD simultan fără să piardă cadre.

Cadrele lipsă reprezintă o problemă foarte serioasă atunci când este nevoie de redarea și analizarea filmărilor de securitate importante.