INTERVIU — February 9, 2016 at 6:06 pm

Petronius Secareanu: Tendința este spre adoptarea de soluții de management al serviciilor de imprimare

by

 petronius

Canon este unul dintre cei mai mari producători de imprimante și copiatoare din lume. Despre evo
luția companiei în acest an și trendul pieței echipamentelor de birou am discutat cu Petronius Secăreanu, Director General Canon CEE și Lucia Pârlog, B2B Team Leader, Canon CEE în România.


Club IT&C: Care a fost evolutia Canon în acest an? Care este ponderea segmentului de imprimante, multifuncționale și consumabile în cifra de afaceri a companiei?

Petronius Secăreanu: În România, piața echipamentelor de birou a înregistrat în 2014, vânzări în volume de aprox. 17.000 unități din care 12.000 unități sunt alb-negru și 5.000 unități color. În primele 9 luni ale anului 2014, s-au înregistrat 11.000 unități vândute din care alb-negru sunt 8.000 unități și color – 3.000 unități.
În primele 9 luni ale anului 2015, piața echipamentelor de birou s-a ridicat la 14.000 unități vândute, din care 10.500 unități alb-negru și 3.500 unități color, iar până la finalul anului 2015, estimările arată un volum vândut de 17.000 unități.

Deși piața echipamentelor de birou a crescut mai mult decât estimările noastre, pe piața din România, Canon CEE a reușit să înregistreze o creștere procentuală atât pe echipamentele alb-negru, cât și pe cele color, iar pentru anul viitor, Canon îsi propune să
mențină trendul crescător, cu focus pe creșterea continuă a segmentului color.

Club IT&C: Pe zona de business, compania este prezentă în special cu produse pentru imprimare. Continuă tendința de cumpărare produse scumpe, cu mai multe caracteristici înglobate, dar care au un cost de exploatare mai bun?
Petronius Secăreanu:
Tendința în business, pentru următorii ani este de orientare spre echipamente multifuncționale complexe, cu soft-uri integrate, care să optimizeze si să monitorizeze volumele de imprimare, copiere și scanare, dar și costurile asociate acestor activități și ale celor de întreținere, să reducă timpul alocat activităților de birou și să fluidizeze și să securizeze circuitul documentelor electronice în companie. Cu alte cuvinte, tendința este spre adoptarea de soluții de management al serviciilor de imprimare (MPS – Managed Print Services).

lucia
Club IT&C: Canon și-a propus să fie un susținător al segmentului IMM. Care este oferta Canon dedicată acestui segment?
Lucia Pârlog:
Canon are în portofoliu 17 echipamente multifuncționale office color A4 si A3 în portofoliu cu care se adresează atât IMM-urilor cât și companiilor mari, în sensul că, pe măsură ce companiile devin mai mari și cu activități mai complexe,
crește cererea de soluții hardware & software pentru managementul proceselor de imprimare și al fluxului de documente în companie.
Cele mai noi produse sunt cele din gama Canon imageRUNNER Advance C33xx – C3320, C3320i, C3325i și C3330i, care aduc o serie de îmbunătățiri și funcții noi, unele dintre ele disponibile chiar din echiparea standard (fără pachetele software), cum ar fi:

• Capacitate pentru hârtie crescută de până la 2.300 coli, perfecte pentru a face faţă volumelor mari de lucru;

• Soluția card reader – prin scanarea unui card de proximitate, se identifică utilizatorul, iar prin această operațiune se accesează și se efectuează comanda acestuia către echipament și se identifică nivelul de acces și operațiunile permise) disponibilă standard în toate echipamentele gamei;

• Imprimare și scanare cu ajutorul dispozitivelor mobile;

• Ecran tactil color rabatabil WVG A de 17,8 cm, personalizabil – standard;

canon-saturn• Utilizare și mentenanță facilă de către useri – există inclusiv instrucțiuni video pe ecranul aparatului pentru o serie de operațiuni de lucru și întreținere, cum ar fi înlocuirea cartușelor;

• Scanare rapidă, cu conversie în cele mai noi formate: ppt și word;

• Imprimarea de broșuri și prezentări cu aspect profesional;

• Capsare profesională și ecologică fără capse, cu ajutorul funcției Eco Staple;

• Hard disk HDD de 250 GB – standard;

• Tehnologie modernă pentru tonere V² (Vivid & Vibrant – culori vii şi vibrante), pentru o calitate înaltă a imprimării;

• Document feeder automat (DADF) este disponibil standard.

În plus, prin această gamă de echipamente, Canon face demersuri în direcția protejării mediului înconjurător, echipând produsele cu anumite componente confecționate din materiale reciclate si reciclabile.