Cloud Computing / Edge — February 9, 2016 at 1:48 pm

Platforma cu cloud cu un spectru larg de disponibilitate pentru companiile energetice

by

ibm1Recent, compania IBM a anuntat lansarea unei noi platforme de solutii analitice avand la baza platforma cloud pentru companiile din Energie si Utilitati dezvoltata cu scopul de a imbunatati procesul de luare a deciziilor peste tot in ecosistemul energetic. Noua solutie ajuta la inlaturarea barierelor financiare pentru implementarea solutiei in departamentele de generare, transmitere si distributie de energie in timp ce furnizeaza un nou nivel de cunostinta de situatie de la volumele mari de date. 

’’Companiile de Energie si Utilitati sunt provocate sa distribuie in mod continuu energie fiabila, sustenabila si la un pret convenabil pe o piata competitiva aflata in ascensiune. Acest lucru pune o presiune enorma pe industrie, iar aceasta presiune poate fi depasita prin perspective flexibile, scalabile si rezultate din analiza datelor pentru a moderniza reteaua de utilitati si imbunatatirea generarii de energie’’, a mentionat Dorian Camil Hodorogea, Business Analytics and Optimization Presales, IBM Software Group.

Infrastructura IBM Insights Foundation for Energy poate fi folosita pentru a obtine o vedere de 360 de grade de la nivelul transformatorului individual catre intreaga retea. Distribuita in siguranta prin intermediul infrastructurii SoftLayer de la IBM, cuplul perfect de platforme, solutii software pentru integrarea si vizualizarea datelor impreuna cu solutii avansate de analytics pentru a facilita o mai buna luare a deciziilor in legatura cu mentenanta si reparatiile. De asemenea faciliteaza estimarile si integrarile regenerabile in retea, totodata sprijinind dezvoltarea de solutii analitice la comanda pentru a fi croite sa indeplineasca nevoile specifice ale fiecarui furnizor de Energie si Utilitati.

Noua platforma poate fi utilizata pentru a ajuta utilitatile sa faca tranzitia de la traditionalul management de bunuri avand la baza costul timpului – unde reparatiile retelei sunt facute conform programului indiferent de cat de mult timp va mai putea fi folosit un asset– la o fiabilitate mult mai informata – bazata pe o abordare conform careia reparatiile sunt facute numai atunci cand chiar este necesar.