Cloud Computing / Edge — February 9, 2016 at 1:54 pm

Serverele de tip OpenPOWER pot ajuta clientii sa administreze mai eficient volume mari de lucru in mediul cloud

by

176999410IBM a anuntat ca SoftLayer va oferi serverele bazate pe tehnologia OpenPOWER ca parte a portofoliului de servicii bazate pe cloud.

Cu aceasta noua oferta, clientii vor putea sa selecteze servere fizice bazate pe tehnologia OpenPOWER atunci cand isi configureaza infrastructura IT pe baza solutiilor cloud din cadrul SoftLayer, o companie IBM. Sustinand conceptul de design OpenPOWER Foundation, serverele au fost dezvoltate pentru a ajuta clientii sa administreze mai eficient volume mari de lucru si date in cadrul platformelor cloud private si publice.

’’Tehnologiile cloud in continua crestere, atat cele private cat si cele publice, permit organizatiilor sa extinda infrastructurile existente, rapid si la un cost redus. Serverele dezvoltate pe o arhitectura de tip OpenPOWER sunt gandite astfel incat sa faciliteze o asemenea transformare’’,
 a mentionat Viorel Delinschi, Data Center Operations Manager, IBM Romania.

Serverele bazate pe tehnologia OpenPOWER beneficiaza de tehnologia procesorului POWER licentiat al IBM si genereaza inovatii ce rezulta in urma unei colaborari intre membrii OpenPOWER Foundation, care in prezent, totalul lor depaseste 100 de lideri in tehnologie in intreaga lume.

Pentru a dezvolta serverul fizic al SoftLayer, IBM si SoftLayer au colaborat indeaproape cu co-membrii OpenPOWER Foundation pe nume TYAN, un furnizor de platforme server/statii de lucru avansate si cu Mellanox Technologies, care este un furnizor important de servicii InfiniBand si Ethernet.

Asteptate in trimestrul al doilea, serverele fizice de la SoftLayer ruleaza aplicatii Linux si sunt bazate pe arhitectura POWER8 de la IBM, iar tehnologia de procesor este nucleul liniei de servere IBM Power Systems. Propunerea va sustine de asemenea comunitatea de dezvoltatori care se extinde rapid contribuind la ecosistemul POWER si totodata furnizorii independenti de solutii software care sprijina Linux in cadrul dezvoltarii aplicatiilor pe sistemul Power si care migreaza aplicatiile de la x86 catre arhitectura bazata pe POWER.

Dezvoltate pe baza standardelor tehnologiei open care incep la nivel de chip, noile servere fizice sunt construite sa ajute o gama
larga de companii de afaceri interesate in dezvoltarea de solutii de cloud hibrid, privat si public, bazate pe tehnologia open.

vd-2’’Noile servere fizice OpenPOWER se vor alatura portofoliului in continua crestere de sisteme bazate pe tehnologia POWER a celor de la SoftLayer. Compania a lansat prima oara tehnologiile Power Systems in 2014 pentru a ajuta portofoliul de solutii cloud IBM Watson. Initial, noile servere vor fi disponibile in centrul cloud din Dallas al SoftLayer, cu extindere planificata la nivel global. Costurile si configuratiile pentru noile servere fizice bazate pe tehnologia OpenPOWER dezvoltate de SoftLayer vor fi disponibile in functie de disponibilitatea generala’’, a adaugat Viorel Delinschi.