Hardware — February 11, 2016 at 8:28 pm

AMD anunță ‘Inițiativa Boltzman’

by

amdContinuând investițiile strategice in direcția heterogeneous system architecture (HSA), AMD a anunțat lansarea unei suite de unelte create pentru a ușura dezvoltarea de sisteme de calcul cu performanțe și eficiență energetică ridicate. “Inițiativa Boltzmann” are la bază facilitățile HSA de a utiliza procesorul central (CPU) și procesorul grafic al placilor AMD FirePro™ (GPU) pentru a maximiza puterea de procesare prin intermediul software-ului.

Primele rezultate ale inițiativei vor fi prezentate samptămâna aceasta la SC15 și includ Heterogeneous Compute Compiler (HCC); un driver pentru masini headless Linux® și infrastructură runtime HSA pentru procesare cluster-class, High Performance Computing (HPC); și unealta Heterogeneous-compute Interface for Portability (HIP) pentru portarea de aplicații bazate pe CUDA într-un mediu de programare C++. Setul de unelte a fost creat pentru a genera performanțe in aplicații ce variază de la mașini inteligente până la dinamici moleculare, aplicații petroliere până la efecte vizuale și grafică generată pe calculator.

Aplicațiile CUDA rulează pe procesoare grafice AMD
Pentru a adduce aplicațiile CUDA pe platforme AMD, compania a anunțat lansarea uneltei HIP. Testele interne AMD au demonstrat că în multe cazuri, 90% sau mai mult din nucleele CUDA pot fi convertite automat in C++ cu ajutorul HIP, restul de 10% fiind convertite manual în foarte popularul limbaj de programare C++.

Disponibilitate

Un program de acces la uneltele din “Inițiativa Boltzmann” este planificat pentru Q1 2016.