Hardware — February 11, 2016 at 7:40 pm

ASRock Z170 Gaming-ITX/ac, singura placa de baza mini-ITX ce poate reda continut video 4K la 60Hz

by

 

Probabil că nu există nici o altă placă de bază mini-ITX din seria Intel 100, capabilă să concureze cu ASRock Z170 Gaming-ITX/ac, un model ce pare la prima vedere să fie o placă de bază mini-ITX normală cu două slot-uri DDR4 DIMM, un singur PCIe 3.0 x16 şi un soket LGA1151 central. Totuşi, aparenţele pot fi înşelătoare, deoarece acest model compact pentru gaming domină seria Intel 100 la categoria mini-ITX, indiferent că este vorba de specificaţii, caracteristici sau performanţe.

asrock

ASRock Z170 Gaming-ITX/ac este construit pe un PCB cu 8 layer-e şi adoptă un design cu opt faze de putere. Toate acestea oferă plăcii un spor de performanţă, ce este amplificat şi de restul dotărilor incluse în design-ul Super Alloy şi Gaming Armor, dotări precum inductoare Premium 60A, MOSFET Dual-Stack, condensatori Nichicon 12K Platinum, conectori Hi-Density Power, contacte din aur de 15μ şi Digi Power. Astfel, veţi beneficia de o placă de bază stabilă, eficientă din punct de vedere energetic şi nu în ultimul rând puternică.

La capitoul ieşiri video, ASRock Z170 Gaming-ITX/ac oferă un port DisplayPort şi două HDMI, cu menţiune că unul dintre cele doua porturi deţine un chip additional, capabil să suporte cele mai noi versiuni HDMI şi HDCP. Acest aspect, oferă utilizatorului, posibilitatea de a reda filme sau jocuri în rezoluţie 4K la 60 Hz, folosind placa grafică onboard Intel HD Graphics!