Hardware — February 11, 2016 at 5:50 pm

Noile placi grafice AMD – Seriile R9 Fury cu HBM, R9-300 si R7-300

by

AMD deschide o nouă eră în istoria gaming-ului pe PC, cu ajutorul ultimelor plăci grafice AMD Radeon™ printr-un eveniment live ce a avut loc în Los Angeles, alături de giganți ai industriei precum Microsoft®, EA și Oculus. Noile plăci video Radeon™ 300 permit experiențe VR excepționale, rezoluții foarte ridicate, îmbunătățesc gameplay-ul, oferă suport pentru noile tehnologii DirectX® 12 și Vulkan™ și se regăsesc într-o gamă variată pentru a permite utilizatorului să se încadreze în orice buget și orice limite de performanță.

r9_390_flatanglebackview_rgb_5inchRadeon™ R9 Fury – Nu doar un upgrade. O revoluție.
· Revoluționară – Cea mai avansată și inovativă placă video din punct de vedere tehnic, AMD Radeon™ R9 Fury X reprezintă evoluția completă a arhitecturii cipului cu nume de cod “Fiji”
· Inovatoare– GPU-ul AMD Radeon™ R9 Fury X aduce pe piață noua memorie HBM integrată ce permite performanțe cu până la 60% mai mari în comparație cu adversara sa directă, memoria GDDR5, și o lățime de bandă de 4096 biți. Radeon Radeon™ R9 Fury X permite astfel o performanță de 3x mai mare per watt consumat având o suprafață cu 94% mai mica, astfel obținând rezultate din clasa ultra-high-enthusiast cu dimensiuni de 7,5” (19cm).
· Design Premium. – AMD Radeon™ R9 Fury X prezintă caracteristici premium industriale având un exoschelet din aluminiu black-nickel, răcire cu lichid, barometru Tach de activitate customizabil și nu în ultimul rând iluminare LED
· Redefinește realitatea. –AMD Radeon™ R9 Fury X este soulția definitorie pentru experiențe VR, proiectată să ofere perfomanțe excepționale celor mai avansate aplicații, beneficiind de tehnologia AMD LiquidVR™ și fiind compatibilă cu o gamă largă de ochelari VR .
· Cea mai bună experiență 4K –AMD Radeon™ R9 Fury X duce gaming-ul la un nou nivel, cu ajutorul memoriei cu latime de banda de 4096 biți și reușește să învingă cerințele majorității jocurilor oferind experiențe uimitoare 4K cu ajutorul tehnologiei FreeSync, fiind de asemenea compatibilă cu viitoarele API-uri printre care amintim DirectX® 12, OpenGL® 4.5, Vulkan™ și AMD Mantle.

r9_390_birdseye_rgb_5inchPlăcile video Radeon™ R9 300 – Proiectate pentru utilizatori
· ADN-ul gaming-ului 4K – AMD Radeon™ R9 300 oferă utilizatorilor experiențe de neuitat, suportând tehnologii precum Virtual Super Resolution (VSR) pentru o rezoluție ce rivalizează 4K-ul, AMD CrossFire™ multi-GPU și noua generație de API-uri DirectX® 12, OpenGL® 4.5, and Vulkan™.
· Transformarea virtualului în real – AMD Radeon ™ R9 300 sunt proiectate pentru VR, profitând de tehnologia AMD LiquidVR ™ pentru a oferi o experiență VR confortabilîă, facând posibilă conectarea în paralel a mai multor GPU-uri pentru a reda perfect orice imagine.
· Gaming Tear-free– Plăcile video AMD Radeon™ R9 300 folosesc tehnologia AMD FreeSync™ pentru a elimina stuttering-ul și tearing-ul.

Seriile Radeon™ R9 300 și Radeon™ R7 300 vor fi disponibile prin majoritatea partenerilor începând cu 18 Iunie. AMD Radeon™ R9 Fury X va fi disponibilă începând cu 24 Iunie doar prin anumiți parteneri.