Hardware — February 11, 2016 at 8:22 pm

Noul analizor de spectru portabil R&S Spectrum Rider FPH, utilizabil atȃt ȋn teren cȃt și ȋn laborator, se dezvoltă sincronizat cu nevoile dumneavoastră

by

fph_47735_04_largeRohde & Schwarz prezintă noul său analizor de spectru portabil – R&S Spectrum Rider – ce impresionează atât prin greutatea sa redusă cât și prin marea durată de viaţă a bateriei sale. Analizorul oferă atât performanțe de RF ridicate precum și o mare precizie a măsurătorilor în teren și în laborator. Butoanele sale de dimensiuni mari și ecranul de tip touchscreen îi conferă o mare usurinţă în operare chiar şi în condiţii total improprii de lucru. Instrumentul acoperă gama de frecvențe de la 5 kHz la 2 GHz, dar gama sa de lucru poate fi extinsă până la 4 GHz prin simpla introducere a unui cod de activare.

Versatilul analizor de spectru R&S Spectrum Rider produs de Rohde & Schwarz poate fi foarte util specialiştilor de exemplu în timpul lucrărilor de instalare sau de mentenanţă efectuate la emițătoarele RF și, de asemenea, poate permite realizarea de măsuraratori RF în laboratoarele de cercetare sau unităţile de service. Având o sensibilitate mare (-160 dBm) precum și o bună precizie de măsurare de 0,5 dB între 10 MHz și 3 GHz, R&S Spectrum Rider oferă performanțe excelente în RF, performanţe aflate la limita superioara a posibilitatilor tehnice si tehnologice pentru un echipament portabil.

Gama de frecvențe a analizorului de spectru R&S Spectrum Rider poate fi extinsă prin upgrade software, ceea ce constituie o caracteristică unică pentru această clasă de instrumente. Modelul de bază acoperă gama de frecvențe de la 5 kHz la 2 GHz, dar poate fi extinsă la 3GHz sau chiar 4GHz dacă aplicațiile curente necesită frecvențe mai mari de lucru, cum ar fi măsurarea semnalelor radio peste 2 GHz sau semnale de 3 GHz în benzile TD-LTE.

Incă din etapa de proiectare, Rohde & Schwarz a optimizat analizorul de spectru R&S Spectrum Riderpentru a asigura o utilizare mobilă foarte eficientă. Analizorul cȃntareste numai 2,5 kg iar bateria sa asigură până la opt ore de lucru neîntrerupt, ceea ce defineşte acest echipament ca singurul instrument de acest gen capabil să funcţioneze pe durata unei întregi zile de lucru, fără a fi nevoie de reîncărcare. Tastatura de tip Backlit permite utilizatorilor să lucreze în condiţiile lipsei de lumină, în timp ce display-ul nereflectorizant ce posedă un mod de lucru “de zi” asigură o operare bună chiar şi în lumina directă a soarelui.

R&S Spectrum Rider a fost testat pe teren în conformitate cu MIL-PRF- 28800F clasa 2 și are interfețele și porturile protejate impotriva faxctorilor externi.
Instrumentul este primul analizor de spectru portabil din industrie ce posedă un ecran de tip touchscreen capacitiv, ce permite utilizatorilor să ajusteze cu ușurință și foarte intuitiv setări cum ar fi frecvența, durata și nivelul de referință sau pentru a defini markeri. Tastele de mari dimensiuni și butonul rotativ multifuncțional de control permit operarea facilă chiar dacă operatorul lucreaza ȋn aer liber purtând mănuși. Analizorul de spectru portabil poate fi controlat de la distanţă prin USB și LAN. Echipamentul are încorporat un mod de lucru special ce permite automatizarea masurătorilor, reducând astfel timpii de măsurare, în plus permiţând efectuarea de măsuratori de calitate chiar şi operatorilor cu mai puțină experiență în domeniul RF. Setările și rezultatele sunt salvate pe un card de 32 GB MicroSD.

Analizorul de spectru R&S Spectrum Rider care încorporează o serie de opțiuni utile si prietenoase, este instrumentul ideal pentru utilizatori din cele mai diverse ramuri industriale. Opțiunile disponibile includ, de exemplu, măsurători de putere de vârf şi de medie. Instrumentul poate fi de interes atât pentru tehnicienii ce operează în teren cât şi pentru inginerii de laborator, permiţând operații de măsurare uzuale, efectuate zi de zi, de exemplu în industria aerospațială și de apărare, în cea de comunicații mobile sau de radio-TV. Echipamentul se poate dovedi foarte eficient şi pentru autoritățile de reglementare în domeniul radio.

Rohde & Schwarz va realiza prima demonstraţie publică cu noul său analizor de spectru R&S Spectrum Rider la târgul internațional de comerț Productronica ce va avea loc în München în perioada 10 – 13 noiembrie 2015 (sala A1, standul 375).

Analizorul de spectru R&S Spectrum Rider îmbogăţeşte portofoliul de echipamente din gama “Value Instruments” gamă de produse ce se detaşează prin asigurarea atât a unui preț atractiv cât şi a unei foarte bune calităţi.
Noul analizor de spectru este acum disponibil la reprezentanţele Rohde & Schwarz precum și la distribuitorii săi selectati sub denumirea R&S Spectrum Rider FPH.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.rohde-schwarz.com/spectrum-rider.

rs_logo_cyan_rgb
Rohde & Schwarz Romania S.R.L.

Bd. Eroii Sanitari, nr. 89, Sector 5,
Tel / Fax: +40 21 411 20 13; +40 21 410 68 46
Email: rs-romania@rohde-schwarz.com
www.rohde-schwarz.com