EDUCATIE / JOB — February 11, 2016 at 3:51 pm

Profesori din 20 de țări participanți în proiectul Open Discovery Space (ODS)

by

Coordonatorul proiectului va fi răsplătit cu o invitație la Academia de Vară din Grecia și va intra în faza internațională a concursului

ods_1
Proiectul european de cercetare Open Discovery Space

Profesori din 20 de țări, participanți în proiectul european de cercetare Open Discovery Space (ODS), sunt invitați să ia parte la o competiție internațională de realizare a unor scenarii de predare a lecțiilor. Conţinutul va fi folosit în învăţământul preuniversitar și este axat pe subiecte curiculare: ştiinţe, matematică, arte, ICT, studii sociale, limbi străine.

Cel mai creativ scenariu educațional din România ”Let’s learn English together” a fost deja desemnat câștigător al fazei naționale a concursului iar autoarea, profesoara Georgeta Namolovan, va fi răsplătită cu o invitație la Academia de Vară din Grecia și va intra în finala internațională. Proiectul îi ajută pe copiii cu deficiențe de vedere să învețe engleza și îi familiarizează pe părinți cu programul RoboBraille.

”Școala este larg deschisă inovării. În ultimii zece ani a fost înzestrată cu cele mai noi echipamente și tehnologii pentru susținerea în permanență a elevilor deficienți de vedere. Organizăm și oferim permanent activități pentru exprimarea talentului elevilor în noi domenii. Suntem implicați în multe proiecte menite să îmbunătățească activitatea școlii, promovarea e-learning, oferindu-le elevilor acces la cultură. Obiectivul nostru principal este integrarea lor educațională, socială și profesională. Colaborarea cu SIVECO România are o reală importanță datorită schimbului de conținut educațional pe care îl putem realiza prin intermediul portalului ODS, asigurând în acest fel conexiunea cu alte școli speciale europene care lucrează cu elevi deficienți de vedere”, a declarat prof. Georgeta Namolovan de la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere din București.

SIVECO Romania este partener și coordonator naţional în proiectul european de cercetare Open Discovery Space http://portal.opendiscoveryspace.eu/ care își propune sa implice 10.000 de profesori şi 40.000 de elevi din Europa. De asemenea, peste 2.000 de şcoli din Europa vor avea posibilitatea să folosească o bază comună de lecţii digitale multilingvistice. În momentul de faţă aproximativ 300 de școli din România au ales să facă parte din această comunitate internaţională.

Pentru a motiva cadrele didactice să facă schimb de scenarii de predare cu alți colegi din Europa și pentru a stimula utilizarea metodelor educaționale inovatoare, profesorii care fac parte din proiectul ODS au fost invitați să realizeze un scenariu inovator de predare, interesant și de succes prin intermediul site-ului comunității ODS. Juriul a evaluat proiectele din țările participante la concurs ținând seama de următoarele criterii: calitatea, inovarea, atractivitatea, etica, conectivitatea cu alte grupuri/țări/persoane inclusiv cele cu nevoi speciale, creșterea capacității de lucru în echipă.

Proiectul ODS îmbunătăţește practicile profesorilor în toate domeniile lor de activitate, îmbinând abilităţile de ICT cu inovaţii în pedagogie, curriculum şi organizarea școlii. Open Discovery Space stimulează cererea pentru resurse de eLearning inovatoare şi consolidează integrarea europeană prin aducerea laolaltă a diferitelor culturi.

Prin experienţa sa de 20 de ani în dezvoltarea de conţinut educaţional şi prin biblioteca impresionantă de resurse educaţionale, SIVECO Romania este unul din cei 51 de parteneri ai consorţiului proiectului ODS, care oferă resurse educaţionale şcolilor participante.

logo_odsComunitatea Profesorilor ”Open Discovery Space” din România oferă cadrelor didactice atât informaţii despre evenimente, activități, workshop-uri, concursuri, webinarii, cât și resurse educaţionale, prin intermediul comunităţii din cadrul portalului proiectului: http://portal.opendiscoveryspace.eu/community/comunitatea-profesorilor-din-romania-70475.