Hardware — February 12, 2016 at 5:23 pm

AMD dezvăluie prima linie de produse GPU virtualizate hardware

by

amdPartenerii din ecosistemul de virtualizare adopta noile plăci grafice profesionale AMD FirePro S7150 și AMD FirePro S7150 ca baza arhitecturală ce asigură utilizatorului o experiență sigură, precisă, bogată și cu performanțe ridicate.

AMD a lansat primele produse de virtualizare hardware GPU – AMD FirePro™ S-Series GPUs cu tehnologie Multiuser GPU (MxGPU). Arhitectura GPU virtualizată hardware de ultimă generație de la AMD reprezintă o soluție inovatoare pentru viitoarele cerințe de experiență a utilizatorului cum ar fi masini PC controlate de la distanță, gaming în cloud și Virtual Desktop Infrastructure (VDI).
În ecosistemul de virtualizare, componente cheie cum ar fi procesorul central, interfața de rețea sau dispozitivele de stocare sunt virtualizate pentru a oferi cea mai bună experiență pentru utilizator, dar până astăzi procesorul grafic nu era virtualizat. Tehnologia AMD MxGPU aduce în premieră standardele moderne de virtualizare din industrie la nivel de GPU.
Ce presupune acest lucru? Performanțe consistente și Securitate îmbunătățită pe mașinile virtuale. MxGPU controlează procesorul grafic livrând calitate predictibilă către utilizator.

Tehnologia AMD MxGPU, bazată pe SR-IOV (Single Root I/O Virtualization), un standard PCI Express®:
– Oferă utilizatorului logică de programare hardware GPU la calitate a serviciile de înaltă precizie.
– Păstrează integritatea datelor din masina virtuală și aplicațiile acestora prin logică de izolare a memoriei prin intermediul hardware-ului prevening accesul datelor de la o masină virtuală către alta.
– Pune la dispoziția aplicațiilor toate funcționalitățile grafice ale GPU permițând alocarea unui suport complet pentru virtualizare nu doar pentru API-uri grafice cum ar fi DirectX® și OpenGL dar și pentru API-uri de calcul cu GPU cum este OpenCL™.

AMD FirePro S7150 și S7150 x2 server GPU vor fi disponibile din partea integratorilor de servere începând cu prima jumătate a acestui an.