Networking — February 13, 2016 at 6:08 pm

Alcatel – Lucent modernizează rețeaua Orange România de transport de date pe distanțe mari

by

orange2Serviciile ultra-broadband sunt extinse la nivel național prin implementarea tehnologiei avansate de transport a datelor cu ajutorul transmisiunilor radio

Alcatel-Lucent modernizează rețeaua Orange România de transport de date prin intermediul transmisiunilor radio la nivel național. Astfel, operatorul își extinde capacitatea și performanța rețelei 4G pe măsură ce continuă să ofere servicii ultra-broadband de mare viteză companiilor și clienților individuali.Orange România și-a lansat serviciul 4G în 2012, în București. Astăzi, serviciul este disponibil pentru 70% din populația țării și 96% din cea urbană, oferind viteze superioare de până la 300 Mbps în șase mari orașe și în toată rețeaua de metrou a Capitalei. Cererea de date este în creștere, motiv pentru care Orange continuă investiția în extinderea capacității rețelei, pentru o mai bună performanță a serviciilor de date și voce oferite și pentru o experiență de utilizare superioară.

Ca parte a proiectului care se va încheia în 2016, Alcatel-Lucent migrează tehnologia tradițională de transport de date implementată anterior de Alcatel-Lucent către noile echipamente bazate pe tehnologia 9500 Microwave Packet Radio (MPR), continuând procesul de dezvoltare a serviciilor ultra-broadband din România. Datorită faptului că echipamentele existente Alcatel-Lucent sunt compatibile mecanic cu noua tehnologie 9500 MPR, operatorul poate refolosi elementele pasive, obținând reducerea semnificativă a costurilor totale în comparație cu cele implicate de instalarea unor soluții diferite. Alcatel-Lucent va oferi serviciile de instalare, punere în funcțiune, migrare și întreținere.

Informații cheie:
· Alcatel-Lucent va instala echipamentele 9500 MPR pe întreg teritoriul României, înlocuind rețelele existente de transmisiuni radio Alcatel-Lucent. Managementul rețelei este asigurat de 5620 Service Aware Manager.
· Unitățile 9500 MPR oferă o capacitate de transmisiuni sporită pentru rețeaua existentă de telefonie digitală clasică TDM și noi capacități de trafic Ethernet, necesare asigurarii serviciilor 2G, 3G și 4G LTE. Orange România oferă în prezent viteze de până la 300 Mbps în cele mai mari șase orașe: București, Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Iași și Timișoara.


Ionuț Dobrescu, Head of Infrastructre Expansion, Orange România
declară: „Ne-am angajat să îmbunătățim constant rețeaua pentru a oferi cele mai ridicată calitate și viteză de transfer a datelor pentru clienții noștri, pe măsură ce ne îmbogățim oferta de servicii. Astfel, experiența Alcatel-Lucent în soluții de transmisiuni prin microunde ne ajută să ne ținem aceste angajamente”.

Sergiu Secareanu – Key Account Manager, Alcatel-Lucent declară: „Prin implementarea celei mai avansate tehnologii de transport prin transmisiuni radio de pe piață, 9500 MPR, ajutăm operatori precum Orange România să ofere servicii ultra-broadband la scară largă. Această colaborare susține strategia noastră de a introduce noua tehnologie pentru a răspunde necesității de transfer a pachetelor de date pe distanțe mari.”