Networking — February 13, 2016 at 4:28 pm

AT-x510DP-52GTX, Switch Gigabit de ultimă generaţie pentru aplicaţii din centrele de date

by

ati1Echipamentul AT-x510DP-52GTX de la Allied Telesis este switch-ul Top-of-Rack (ToR) ideal pentru centrele de date, dispunând de 48 de porturi 10/100/1000T şi patru porturi 10G SFP+ uplink în scop de conectivitate cu serverele şi echipamentele de stocare date de mare viteză.

Sursele de putere duale şi interschimbabile pe curent alternativ sau curent continuu, cu flux de aer inversat, garantează un timp maxim de funcţionare. Mediul VCStack de la Allied Telesis permite unităţilor multiple să fie conectate sub forma unui singur şasiu virtual, prin aceasta generându-se o soluţie extrem de fiabilă, fără puncte de cădere, care poate fi distribuită chiar şi pe distanţe lungi. Acest echipament reprezintă alegerea perfectă pentru aplicaţiile critice din centrele de date, care necesită un serviciu neîntrerupt.

Management eficace al reţelei
Ca să satisfacă cererile tot mai mari de management ale reţelelor convergente moderne, Allied Telesis Management Framework (AMF) automatizează multe sarcini cotidiene, inclusiv managementul configurării. Reţeaua completă poate fi gestionată ca un singur dispozitiv virtual cu caracteristici solid de management centralizat. Creşterea reţelei se poate face cu simplitate, prin proceduri plug-andplay, iar revenirea după căderi a reţelei se face în întregime fără atingere.

Garantarea reţelei
Convergenţa serviciilor de reţea în cadrul întreprinderii a dus la o cerere crescută pentru reţele cu nivel ridicat de disponibilitate şi timp minim de nefuncţionare. În conjuncţie cu agregarea de link-uri, VCStack furnizează o reţea fără puncte singulare de cădere şi o soluţie uşoară pentru garantarea accesării aplicaţiilor. Adăugarea protocolului dedicat rețelelor în topologie inel Ethernet Protection Switched Ring (EPSRing) asigură viteza ridicată a segmentelor distribuite ale reţelei şi accesul facil şi fiabil la resurse şi aplicaţii online.

Fiabilitate
Prin intermediul surselor de putere duale de tip built-in şi a reconfigurării aproape fără atingere umană, reconfigurarea şi întreţinerea reţelei pot fi efectuate fără afectarea timpului de funcţionare al reţelei. x510DP dispune de surse de putere duale şi interschimbabile la cald, cu încărcare împărţită, pentru un timp maxim de funcţionare neîntreruptă.
Prin intermediul opţiunilor de răcire faţă-spate sau spate-faţă, x510DP este ideal pentru aplicaţiile din centre de date.

Siguranţă
Caracteristicile avansate de securitate protejează reţeaua de la periferie până la miezul ei. Controlul fără precedent asupra accesului utilizatorilor este furnizat de către Network Access Control (NAC), care atenuează ameninţările la adresa infrastructurii reţelei.

Exemplu de viitor
Seria x510 reprezintă un exemplu pentru rețelele din viitor, în cadrul căreia flexibilitatea superioară se cuplează cu capacitatea de stivuire a unităţilor multiple. Modelele din seria x510 dispun de porturi uplink de 10 Gigabit şi un set cuprinzător de caracteristici IPv6, totul în scopul asigurării pregătirii infrastructurii pentru cererile de trafic în reţea din viitor.