Expert IT — February 13, 2016 at 8:42 am

Beneficiile IT-ului pentru business merg dincolo de protectia datelor

by

În fiecare zi, suntem asaltati de ştiri despre cele mai recente breşe în securitatea datelor. Din păcate, titlurile pe care le citim cu toţii confirmă constatările din cel mai recent raport Symantec Internet Security Threat Report: ameninţarea hackerilor nu doar creşte, ci evoluează.

Peisajul actual al securităţii informatice trebuie să includă mai mult decât un antivirus; protecţia avansată împotriva malware-ului are nevoie de tehnologii actuale ce permit si stoparea atacurilor necunoscute. Mai exact, cercetarea Symantec a arătat că 51% dintre ameninţările blocate de Symantec Endpoint Protection au fost stopate, în 2012, de alte tehnologii decât cele specifice antivirus. Este deja clar că doar antivirusul nu mai este suficient , acelaşi lucru l-am putea spune şi despre sistemele de protecţie mai vechi.

sep-121Pentru ca fiecare client să beneficieze din plin de investiţia în securitate, este imperativ să facă upgrade la versiunea cea mai recentă şi mai robustă pentru a avea cea mai bună protecţie. În cazul Symantec Endpoint Protection, clienţii pot face upgrade la versiunea curentă, SEP 12.1, protejându-se astfel împotriva ameninţărilor complexe, şi beneficiind de eficienţă IT sporită.

Nu doar protecţia împotriva ameninţărilor tot mai evoluate trebuie luată în considerare, ci toţi factorii care, per total, fac ca o afacere să fie de succes. Actualizarea gratuită de la SEP 11 la SEP 12.1 reduce costul total, extinde durata de viaţă a hardware-ului, reduce incidentele şi oferă mai multă putere IT-ului pentru a se concentra pe arhitectura sistemului. Organizaţiile care încă nu beneficiază total de pe urma investiţiei în securitate, implementând cea mai avansată protecţie disponibilă, au mai multe şanse să combată în mod semnificativ incidentele marlware, minimizând riscurile de a le fi accesate datele sau de a înregistra performanţe mai slabe ale sistemelor folosite.

LoyaltyOne, un furnizor de programe de globale de fidelizare a clienţilor, a făcut actualizarea la SEP 12.1 şi a redus cu 70% scanarea reţelei sale de 1.800 de PC-uri, realizând, în acelaşi timp, o optimizare a administrării şi pregătirii auditurilor. Potrivit lui Geoff Hull, IT Sr. Manager la LoyaltyOne, “Trecerea de la versiunea 11 la versiunea 12 a îmbunătăţit considerabil performanţa computerelor din reţea. Evaluările noastre arată o reducere cu aproximativ 70% timpului necesar unei scanari, în timp ce capacitatea noastră de administrare a computerelor s-a îmbunătăţit considerabil, un singur inginer de sisteme fiind suficient pentru această activitate.”

Teste efectuate de terţi au confirmat că SEP 12.1 oferă cea mai rapidă şi mai eficientă protecţie disponibilă atât pentru echipamente fizice, cât şi pentru maşini virtuale. Clienţii Symantec care folosesc
produsele noastre în prezent pot beneficia de toată tehnologia de protecţie a SEP 12.1 fără nici un cost suplimentar. Procesul de upgrade este cel familiar, similar actualizărilor standard de mentenanţă, şi nu necesită actualizarea infrastructurii sau a condiţiilor de folosire.

Reducerea imediată a numărului de apeluri telefonice pentru suport şi a timpului dedicat reparaţiilor a scăzut semnificativ şi a permis administratorilor să se concentreze pe iniţiative strategice precum
managementul actualizarilor software, implementarea protecţiei pe baza politicilor de securitate specifice, alături de cea a aplicaţiilor şi controlului echipamentelor, plus abordarea provocărilor aduse de BYOD şi mobilitate.

Pentru a-şi proteja de malware şi spam PC-urile, laptopurile şi serverele, Baldwin Park Unified School District a optat pentru soluţii de securitate şi de mesagerie de la Symantec şi Zones Inc., Symantec
Platinum Partner, ceea ce a făcut ca reţeaua să aibă un uptime de 99.9%. Administrarea securităţii a 4,100 de terminale durează mai puţin de zece ore pe săptămână. Performanţa îmbunătăţită a scanării
permite, astfel, o economie de 1,3 milioane de dolari. Pentru Baldwin Park Unified School District, procesul de actualizare s-a făcut fără probleme şi a adus avantaje vizibile la nivel de business.

“Nu dorim ca tehnicienii noştri să piardă 20 de minute în faţa fiecărui computer ocupându-se cu actualizări de software ce pot fi făcute de la distanţă. Oferind un proces de migrare liniar, ce poate fi iniţiat de pe o consolă centralizată, Symantec ne-a scutit de luni întregi de implementări. În trei zile, am reuşit să rezolvăm ceea ce ar fi durat un an întreg (dacă am fi făcut actualizările manual).” declară Ozzy Cortez, Network Technician la Baldwin Park Unified School District.

SEP 11 a intrat deja în fază terminală, însă Symantec va extinde perioada de actualizări dedicate şi în 2014, fără nici un cost suplimentar, oferindu-le clienţilor suficient timp pentru a face upgrade. Migrarea este la fel de simplă precum actualizarile de mentenanţă pe care utilizatorii le instalează de ani buni.

SEP 12.1 oferă clienţilor SEP 11 un upgrade gratuit la cea mai puternică protecţie şi la cea mai bună performanţă într-o singură soluţie dedicată atât echipamentelor hardware, cât şi mediilor virtuale,
permiţând organizaţiilor să beneficieze mai mult din investiţia în securitate şi să se concentreze pe priorităţile de business specifice.

Pentru a afla mai multe detalii, vă rugăm vizitaţi go.symantec.com/beyondantivirus.

de Piero DePaoli, senior director, product marketing, Symantec Corporation