Evenimente — February 13, 2016 at 9:42 pm

Conducerea automata, de la fictiune la realitate

by

conducere-automata-1In anii ’80, Hollywood, „fabrica americana de vise”, a creat serialul de actiune „Knight Rider”, care prezenta un Pontiac Firebird Trans Am vorbitor pe nume K.I.T.T., care se conducea singur.

Aproape 30 de ani mai tarziu, conducerea automata nu mai este o fantezie. „Pas cu pas, Bosch transforma stiintifico-fantasticul in realitate”, declara Dr. Dirk Hoheisel, membru al consiliului de administratie Bosch. Autovehiculele echipate cu tehnologia Bosch se pot conduce singure in anumite situatii, de exemplu in blocajele in trafic sau la parcare. Bosch isi va prezenta solutiile la Vehicle Intelligence Marketplace in cadrul targului CES din Las Vegas, care se desfasoara in perioada 6 – 9 ianuarie 2015.

Bosch lucreaza la conceptul de conducere automata inca din 2011, in doua centre – in Palo Alto, California si in Abstatt, Germania. Echipele din cele doua orase se pot baza pe o retea mondiala, inclusiv din Romania, de peste 5.000 de ingineri Bosch in domeniul sistemelor de asistenta pentru soferi.