Foto-Video-Audio — February 13, 2016 at 2:17 pm

Deceniul Canon aniversat cu seria EOS 5D

by

eos_5d_mark_iiiModelul EOS 5D este primul DSLR pentru amatori avansați care a încorporat un senzor CMOS full-frame (35,8 x 23,9 mm). Disponibil la un preț avantajos, aparatul a permis fotografilor entuziaști să utilizeze calitatea impresionantă a imaginii oferită de camera foto, precum și uneltele fotografice creative ce se găsiseră până atunci exclusiv pe DSLR-urile profesioniste cu senzori de 35 mm, contribuind astfel la succesul și adoptarea pe scară largă a camerelor foto cu senzor full-frame.

În noiembrie 2008, Canon a lansat a doua generație a seriei – renumitul model EOS 5D Mark II, care a deschis drumul realizării de filme. Aparatul a revoluționat filmarea video HD pentru fotografi, și a facilitat folosirea DSLR-urilor pentru realizarea filmelor. Modelul EOS 5D Mark II a fost apreciat in industria producției cinematografice și de videoclipuri, aducând din nou performanță video cu senzor mare la un preț competitiv. Adăugând calitatea excepțională a imaginii și controlul sporit asupra adâncimii câmpului vizual, aparatul a permis cineaștilor să profite de gama diversăde obiective Canon interschimbabile (peste 64 de modele la acel momenti), obținând un spectru larg de posibilități imagistice.
În martie 2012, Canon a lansat modelul EOS 5D Mark III, cu vaste îmbunătățiri față de predecesorii săi la capitolele capacitate video și foto, precizie sporită a auto-focusului și o viteză mai mare de fotografiere în rafală. De la lansare, modelul EOS 5D Mark III a primit laude pe piața de profil, și, în calitate de DSLR vârf de gamă al companiei, a ajuns o forță motrice a inovației continue în seria EOS.
Cel mai recent, în februarie 2015, Canon a lansat modelele EOS 5DS și EOS 5DS R – transformând sistemul EOS printr-o nouă specie de DSLR-uri full-frame de rezoluție ultra-înaltă. Depășind barierele senzorilor de 35 mm, noile camere foto oferă cei mai mulți megapixeli întâlniți vreodată la un senzor full-frame, un uimitor număr de 50,6 MP.
Prin producerea internă a tuturor componentelor-cheie ale camerelor foto digitale din seria EOS, Canon a creat o gamă foarte robustă. Fiecare model al seriei în parte, inclusiv modelele EOS 5D, este echipat pentru a obține cea mai bună performanță posibilă a imaginii, datorită evoluției inovațiilor tehnologice. Pentru a veni în sprijinul nevoilor diverse ale fotografilor, Canon va continua să-și îmbunătățească gama EOS de DSLR-uri, mult apreciată de clienții profesioniști și amatori deopotrivă.