Esential — February 13, 2016 at 7:19 am

Începutul

by

Cu tot noianul de arestări în România şi lupte înverşunate în estul Ucrainei, o ştire prezentată de ProTv, mai degrabă cu caracter de ciudăţenie, a trecut aproape neobservată. Mai bine zis, nu a generat niciun fel de reacţii în rândul populaţiei.

Padlock on laptop with a programming language. Internet data privacy information security concept. Antivirus and malware defense.Pe scurt, ştirea respectivă se referea la faptul că o companie suedeză este prima din lume care a implementat mijloace de acces securizat pentru angajaţi de natura unor cipuri inteligente implementate sub pielea încheieturii pumnului. Pe lângă asigurarea accesului securizat, se spunea în respectiva ştire, angajaţilor le este mult mai comod acum să efectueze şi alte operaţiuni, cum ar fi plăţi din conturile personale pentru luat masa sau diverse servicii.

În mod cert, la prima vedere, o astfel de ştire are acum un caracter aproape eminamente exotic. Mai ales pentru o ţară ca România, rămasă din multe puncte de vedere, în special cel al mentalităţii sociale, în perioada “omului nou” generat de revoluţia socialistă, adică a omului lipsit aproape în totalitate de orice fel de valori şi repere umane şi morale.

De ce este, totuşi, extrem de importantă ştirea mai sus-menţionată, dincolo de exotismul ei? Pentru simplul motiv că ea dezvăluie un început. Începutul parcurgerii drumului către singularitate, fenomenul prezis cu mai bine de zece ani în urmă de gânditori precum Ray Kurzweil. Începutul unificării caracterului uman cu mijloacele tehnologice moderne. Începutul cibertransformării umane.

Metoda folosită de compania suedeză pentru realizarea unei asemenea acţiuni, conform ştirii menţionate, a fost una veche, simplă şi mereu de actualitate. Angajaţii înşişi au fost cei care s-au oferit voluntari pentru implementarea respectivelor cipuri. Nu are nicio importanţă că au fost atraşi de noutate, că au dorit să experimenteze, că i-a atras promisiunea de sporire a comodităţii sau că au urmat un spirit de turmă. În fond, cozile formate cu zile înainte de lansarea ultimei jucării tehnologice în multe oraşe din lume demonstrează mereu că etalarea unui păun sclipitor, dublată de un marketing inteligent şi agresiv, va seduce mulţimi întregi de fiinţe hipnotizate.

Evenimentul are însă o putere de reper. Şi asta deoarece, odată ce repurtează succes, are capacitatea de a se replica. Nu prin publicitate, ci prin transmitere de la om la om. În foarte scurt timp, este foarte posibil ca angajaţi de la alte companii să ceară conducerilor lor acelaşi lucru, apoi angajaţi de la companii din alte ţări să repete isprava şi tot aşa. Iar când masa critică va fi atinsă, autorităţilor de oriunde le va fi foarte uşor să transforme în normă ceea ce a început ca o curiozitate.

Şi astfel se va îndeplini obiectivul final al adevăraţilor beneficiari: marii manipulatori de mase umane, indiferent că ei se numesc corporaţii, guverne sau organizaţii transnaţionale. Fără niciun fel de impunere, fără niciun fel de vărsare de sânge, fără niciun fel de constrângere. Bunvenit în noul univers tehnologic!