EDUCATIE / JOB — February 13, 2016 at 8:14 pm

Orange suplimentează flota auto cu mașini cu zero emisii

by

orange-e-carsOrange România introduce în flota sa auto primele sale mașini electrice, din gama zero emisii: Renault ZOE. Automobilele vor putea fi folosite de către angajații companiei pentru deplasări în interes de serviciu.

Orange România alege modelul Renault ZOE zero emisii pentru un impact redus asupra mediului. Inițiativa de a suplimenta flota auto cu acest model de automobil se aliniază programului de eficiență energetică și de reducere a emisiilor de carbon demarat în 2009 și care a avut la bază o serie de măsuri investiționale și operaționale. Astfel, în unele zone au fost instalate sisteme de alimentare solare sau turbine eoliene, iar din 2014 a fost început un amplu program de eficientizare și de modernizare a infrastructurii rețelei Orange din regiunile urbane.

Demersurile Orange de eficientizare a consumului de resurse au fost extinse anul acesta și la nivelul sustenabilității spațiilor utilitare, odată cu deschiderea birourilor din sediul Green Court. Proiectul s-a bazat pe folosirea tehnologiilor verzi și deține certificare LEED Gold de clădire ecologică. În plus, încă din 2010, prin programul gratuit de bike-sharing, “Biciclete cu cravată”, angajații companiei pot opta pentru o modalitate prietenoasă cu mediul pentru deplasări scurte în oraș.

Orange România este prima companie din țară care introduce mașini electrice în flota auto. În 2012, grupul Orange a fost cel dintâi client corporate al companiei Renault pentru mașini electrice, care au fost achiziționate pentru deplasările angajaților. Angajamentele pentru 2020 asumate de Orange la nivel de grup sunt aliniate la directivele Uniunii Europene și presupun reducerea cu 15% a energiei consumate și diminuarea cu 20% a emisiilor de carbon faţă de anul 2006.

Programul de suplimentare a flotei auto Orange România a fost implementat cu sprijinul partenerilor ALD Automotive și Renault România.