Evenimente — February 14, 2016 at 9:27 am

ANIS are un nou consiliu director

by

anisAsociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii si-a prezentat recent, in cadrul Adunarii Generale, rezultatele pe 2014 si proiectele pe care doreste sa le continue in 2015 in vederea sprijinirii companiilor membre sa se dezvolte intr-un mediu mai favorabil atat intern, cat si international.

ANIS a incheiat anul 2014 cu peste 120 de membri, de la startup-uri pana la companii de software si servicii medii, dar si corporatii.

Printre proiectele de anvergura apreciate de companiile de software si servicii si continuate in 2015 se numara ANIS Business Meetings, o serie de intalniri la care au acces doar firmele membre si care dezbat impreuna cu consultanti sau specialisti atestati probleme operationale curente, dar si de strategie ale companiilor din domeniu, precum angajarea de personal strain.
Un alt proiect initiat in 2014 si care se bucura de succes este Tech4Export prin care ANIS isi propune sa aduca fata in fata companii romanesti de software cu potentiali clienti din alte piete, prin evenimente organizate in mari capitale europene. In 2014 a avut loc o prima astfel de intalnire la Viena, in acest an urmand sa aiba loc o serie de evenimente similare, primul dintre ele avand loc la Londra in perioada 13-15 mai ac.
Romanian Software Index, catalogul companiilor de software si servicii, insotit de platforma online softwareindex.ro isi propune pentru al treilea an consecutiv sa promoveze companiile si produsele romanesti de software in primul rand pe piata externa.

In cursul Adunarii Generale, membrii prezenti si-au exprimat dorinta ca ANIS sa continue si actiunile de lobby pentru sprijinirea companiilor mici si medii din domeniu, dar si pentru simplificarea procedurilor pentru companiile care exporta.
In cadrul aceluiasi eveniment a fost votata si noua componenta a Consiliului Director al ANIS:
Vicepresedinte Educatie Continua – Teodor Blidarus (Softelligence)
Vicepresedinte Dezvoltare Regionala – Daniel Buleu (RomSoft, Iasi)
Vicepresedinte Cercetare-Dezvoltare – Mihai Constantin-Pau (Intel Romania Software Development Center)
Vicepresedinte Outsourcing – Sorin Gavanescu (IT Six Global Services, Craiova)
Vicepresedinte Initiative Academice – Dan Garlasu (Oracle Romania)
Vicepresedinte IP & Antreprenoriat – Radu Georgescu (GECAD Group)
Vicepresedinte Relatii Internationale – Ciprian Candea (Ropardo, Sibiu)

Andrei Pitis – Presedinte ANIS si Todi Pruteanu – Vicepresedinte Piata Interna isi vor continua mandatul de doi ani.