Securitate — February 17, 2016 at 1:13 pm

Fortinet actualizează sistemul de operare FortiOS

by

Unknown-1Fortinet, lider global în soluţii de securizare cibernetică anunţă astăzi lansarea noului sistem de operare FortiOS 5.4 care prezintă noi caracteristici pentru control şi vizibilitate ce permit utilizatorilor segmentarea reţelelor interne pentru apararea impotriva atacurilor şi ameninţărilor avansate.

Un singur sistem de operare pentru întreaga serie de atacuri

Conform unui comunicat de presă Gartner, “în 2016 vor exista aproximativ 6.4 miliarde de dispozitive conectate, cu 30% mai multe ca în 2015, iar până în 2020 vor exista aproximativ 20.8 miliarde, extinzând exponential suprafaţa de atac şi provocările de securitate cu care se vor întâlni companiile.”

FortiOS elimină complexitatea securizării împotriva atacurilor avansate. Cu noua configuraţie, îmbunătăţirea capabilităţilor analitice şi acţiuni cu un singur click asistate din FortiOS, companiile pot implementa firewall cu segmentare internă (ISFW) şi arhitecturi de acces securizat cu ajutorul cărora îşi vor putea depăşi perimetrul tradiţional de securizare către alte strategii mai puternice de securizare.

“Organizaţiile întâmpină medii din ce în ce mai ostile datorită ameninţărilor noi şi mult mai sofisticate. Pentru a combate aceste atacuri o companie are nevoie de soluţii de securizare ce pot oferi o segmentare a reţelei fără a compromite performanţa acesteia.” a declarat Michael Xie, fondator, preşedinte şi CTO al Fortinet. “FortiOS 5.4 prezintă noi funcţionalităţi ce permit organizaţiilor să implementeze strategii de segmentare internă ce izolează şi remediază orice malware infiltrat”

FortiOS 5.4 cuprinde noi servicii FortiGuard de securizare mobilă

FortiOS 5.4 introduce un nou serviciu de subscriere pentru protecţie anti-malware pentru mediul mobil dezvoltat de laboratoarele FortiGuard. Creşterea utilizării dispozitivelor mobile în cadrul întreprinderilor face ca aceste dispozitive să devină ţinta principală a hacker-ilor. Folosind inteligenţa laboratoarelor FortiGuard, FortiOS 5.4 primeşte de asemenea constant informaţii specifice mediului mobil, astfel oferind o protecţie automată împotriva ameninţărilor noi ce ţintesc platforme precum Android, iOS şi Windows.

FortiOS 5.4 include:

  • Noi soluţii integrate de protecţie împotriva ameninţărilor avansate (ATP): Integrare cu ajutorul platformei ATP Fortinet ce oferă servicii precum FortiSandbox, FortiMail, FortiClient şi FortiWeb, ce permite partajarea automată cu un singur clic a ameninţărilor ce atacă reţeaua direct sau prin vectorii majori de atac.
  • Interfaţă de utilizator unic (UI): O interfaţă unică oferă administratorilor IT o imagine exactă a reţelei pentru a controla şi vizualiza întreaga linie de produse Fortinet în acelasi timp, integrând metode de analiza mult mai detaliate.
  • Noua platformă de comunicare FortiHeartbeat: Permite o vizualizare detaliată a topologiei reţelei, furnizând responsabililor cu securitatea reţelei datele si analizele de care au nevoie pentru a implementa politici de end to end şi pentru a crea arhitecturi de segmentare a retelei (ISFW).
  • Răspuns la incidente: FortiOS 5.4 oferă detectare automată şi acţiuni de răspuns cu un singur clic, precum dispozitivul de carantină, blocare sursă şi mai mult decât atât, va permite echipelor de cercetare să identifice în mod eficient şi să răspundă la ameninţări, oferind rezolvare în timp util.
  • Integrare a reţelelor definite prin software (SDN): Permite controlul soluţiilor de vârf, inclusiv al VMware NSX şi Cisco ACI.

Disponibilitate şi informaţii adiţionale

În acest moment FortiOS 5.4 este disponibil. Clienţii existenţi îşi pot actualiza produsele manual sau pot contacta reprezentanţii locali Fortinet.

Lista completă a noilor caracteristici FortiOs 5.4, ce complementează funcţionalităţile deja existente în sistemul FortiOS, poate fi găsită aici: http://www.fortinet.com/products/fortigate/network-os-fortios.html

1 Comunicatul de presă Gartner, care arată că până în 2016 vor exista aproximativ 6.4 miliarde de dispozitive conectate, cu 30% mai multe ca în 2015. http://www.gartner.com/newsroom/id/3165317