Securitate — February 23, 2016 at 8:18 am

Supraveghere video adaptată unei dezvoltări modulare

by

Liberty4

Axis Communications, lider mondial în dezvoltarea de camere video de supraveghere, prin partenerul local de implementare Starnet Consulting, anunță implementarea la Cluj Napoca a proiectului de supraveghere video în primul parc tehnologic modular din România. Implementarea a avut în vedere atât sistemul modular inteligent de securitate actual, cât și acoperirea acțiunilor ulterioare de extindere.

Parcul tehnologic se bazează pe un concept special, modular, care permite clienţilor să închirieze spaţii suplimentare pe măsură ce valoarea business-ului lor creşte. Am găsit în Starnet Consulting partenerul de care aveam nevoie pentru realizarea unei infrastructuri IT și de securitate scalabile și flexibile. Pentru sistemul video s-au folosit camere Axis, acestea fiind alese datorită performanţelor superioare şi fiabilităţii extinse”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Soluţia actuală integrează peste șaizeci de camere de reţea Axis. Au fost alese modele din seriile AXIS P13, AXIS P14, AXIS P33 şi AXIS M30 pentru a monitoriza suprafeţe de la interior şi de la exterior, cu accent pe intrări, parcări, lifturi şi casele scărilor. Camerele au fost implementate cu o serie de platforme software de ultimă generaţie, oferind un nivel de securitate optim, atât pentru zonele de interior, cât şi pentru cele de exterior. Partea de supraveghere video se alătură unei soluţii de comunicaţii unificate care include de asemenea control acces, antiefracţie și rețea voce-date. Toate sistemele folosesc o infrastructură unică de fibră optică şi de cupru.

Întreaga zonă trebuie să fie supravegheată la un nivel de detaliu ridicat, ceea ce a condus la alegerea celor patru serii de camere Axis. De exemplu, unul dintre modelele alese a fost AXIS P1365–E, cameră fixă de reţea ce poate fi folosită atât pentru supravegherea de interior, cât şi pentru cea de exterior. Modelul poate oferi imagini la rezoluţie 1080p, în 50/60fps, funcţionând optim chiar şi în zone în care iluminarea nu corespunde. AXIS P1365–E suportă capabilitatea WDR – Forensic Capture, astfel încât clipurile video sunt optimizate pentru ca toate detaliile să poată fi vizibile în toate scenele înregistrate. În caz de nevoie, personalul de securitate poate realiza o recunoaştere facială rapidă.

În afară de nevoia de a avea senzori de ultimă generaţie, care să ofere imagini optime, o altă cerinţă s-a evidențiat şi a condus la alegerea camerelor din seria Axis M30. Modelele seriei M30 sunt mini dome-uri dedicate supravegherii de interior, dar care pot fi folosite şi pentru exterior, compacte, rezistente la acţiunile de vandalism şi care permit o supraveghere panoramică 360°/270°/180°. Din această serie unul dintre modelele utilizate pentru a securiza locaţia a fost AXIS M3006-V. Este un model de tip mini-dome, cu senzor de 3MP şi este capabil să ofere imagini 1080p. La baza alegerii au stat calitatea deosebită a imaginii şi unghiul de acoperire de 134°.

Liberty1 Design

Pentru a oferi un acces securizat maşinilor clienţilor în spaţiile de parcare, stream-ul video generat de camerele Axis este important şi analizat de platforma Metrici LPR în timp real. Software-ul analizează imaginile video pentru a controla barierele de acces și permite intrarea doar a maşinilor ce au numerele de înmatriculare înregistrate în baza de date. Software-ul ajută, de asemenea, personalul de securitate să urmărească detalii cu privire la fiecare maşină, calculând în mod automat şi timpul de staţionare. Funcţia de recunoaştere a numerelor de înmatriculare asigură o înaltă precizie, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, indiferent de condiţiile meteo. Acest lucru este posibil datorită superiorităţii tehnologice a camerelor Axis, care permit transmiterea de imagini clare în orice condiţii şi a algoritmilor software complecşi integraţi în platforma Metrici. În caz de detecţie a unei maşini ce încearcă pătrunderea în locaţie, fără a avea numărul de înmatriculare înregistrat, sistemul va alerta automat agenţii de securitate, iar bariera va rămâne blocată. Această dorinţă de a dispune în permanenţă de tehnologie de ultimă generaţie a stat şi la baza alegerii furnizorului de Video Management System (VMS). Astfel, pentru această instalare s-a implementat Milestone Xprotect® Enterprise, soluție furnizată de partenerul Axis, Milestone Systems.

VMS-ul are un design modular ce permite extinderea hardware în timp şi oferă agenţilor de securitate şi managerilor posibilitatea de a gestiona, controla, vizualiza, căuta şi exporta imagini live sau înregistrări.